Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Avui, eleccions al Parlament Europeu 51.194 persones poden exercir el seu dret a vot a Rubí i 432 residents fora de l’Estat tenen l’opció de votar per correu. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Avui, eleccions al Parlament Europeu

51.194 persones poden exercir el seu dret a vot a Rubí i 432 residents fora de l’Estat tenen l’opció de votar per correu.
Un total de 234 persones treballaran com a membres de les 78 meses electorals instal•lades als 23 col•legis electorals distribuïts per tota la ciutat. El nombre de persones que treballaran durant la jornada electoral serà molt més ampli. A nivell municipal, una seixantena de treballadors de l’Ajuntament de Rubí cobriran treballs d’informació, manteniment d’infraestructures, consultes i coordinació del procés electoral. A aquesta xifra cal afegir els 25 agents locals que garantiran la seguretat durant tot el procés, així com el personal que hi destinaran a fer el cobriment de la jornada electoral altres cossos policials i serveis d’emergències.

51.626 persones podran votar

Entre les 9 del matí, hora en què obren les seves portes els 23 col•legis electorals instal•lats a Rubí, i fins el seu tancament, a les 20 h, podran votar un total de 51.194 rubinencs i rubinenques (51.140 a les generals de març de 2008; 51.198 a les municipals de maig de 2007 i 49.915 a les europees de juny de 2004). En aquests comicis també poden votar els ciutadans de la Unió Europea residents a Rubí. Actualment a la ciutat hi viuen un total de 927 comunitaris amb dret a vot. D’aquestes persones només 193 han manifestat la seva voluntat de votar, condició indispensable per poder-ho fer.

A part d’aquestes 193 ciutadans comunitaris no espanyols, entre les 51.620 persones amb dret a vot en aquests comicis, hi ha 432 electors censats a Rubí que actualment viuen a l’estranger i que tenen l’opció de votar per correu.

El seguiment electoral: per internet i per Ràdio Rubí

El sistema més immediat de rebre la informació electoral, tant de participació com d’escrutini de vots, és a través de l’apartat d’eleccions de la pàgina web municipal. A temps real, es donaran a conèixer les dades de participació en els avanços de les 14 h, de les 18 h i, a partir de les 20 h. També es podran consultar els resultats per partits, per districtes, meses i seccions electorals, fer comparatives i imprimir gràfics.
Aquesta pàgina també ofereix informació sobre on anar a votar, l’històric de tots els comicis celebrats a Rubí. També hi ha informació disponible a les pàgines web del Parlament Europeu i del Ministeri de l’Interior

El seguiment de les eleccions municipals a través de Ràdio Rubí, al 99.7 de la FM, garanteix també la simultaneïtat de la informació i un seguiment de tots els incidents que es produeixen durant la jornada electoral a través dels butlletins horaris, amb un informatiu especial a les 14 h, butlletins horaris a partir de les 16 h i l’especial Eelccions al Parlament Euroeu 2009 amb connexions amb totes les seus dels grups polítics que concorren a les eleccions locals i un balanç final amb representants de totes les formacions. Ràdio Rubí també oferirà informació electoral de tots els municipis de la comarca.

Novetats als col•legis electorals

En aquestes eleccions hi ha diversos canvis de col•legis electorals i afecta als electors que votaven en els locals electorals que es detallen a continuació:

Districte Secció Local Electoral Anterior Nou Local Electoral
4 4 Centre Cívic Zona Nord CEIP MOSSEN CINTO
4 9 Residència Casal Gent Gran CEIP MOSSEN CINTO
4 11 Escoles Ribas IES L’ESTATUT
4 12 Col•legi Maristes IES L’ESTATUT

Districte Secció Local Electoral Anterior Nou Local Electoral
4 18 Escola Bressol Sol Solet CEIP SCHOLA
(Només els electors que votaven a l’escola bressol Sol Solet i que a les últimes eleccions varen votar al Casal de la Gent Gran)
4 22 Casal de la Gent Gran IES L’ESTATUT