Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament demana precaució davant possibles ratxes de vent a Rubí La Generalitat ha emès un avís de situació de risc fins a les 12 h del migdia de demà. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L'Ajuntament demana precaució davant possibles ratxes de vent a Rubí

La Generalitat ha emès un avís de situació de risc fins a les 12 h del migdia de demà.
L’Ajuntament de Rubí ha prohibit fer qualsevol activitat de foc a l’aire lliure i ha fet tot un seguit de recomanacions per evitar incidents en cas que es produeixin fortes ventades durant les pròxima hores. Aquesta decisió arriba després de rebre un avís de risc per vent fet per la Generalitat de Catalunya.

L’Avís de situació meteorològica de risc per vent va de les 13 h d’avui i les 7 del matí de demà dimecres. La previsió apunta que fins a les 18 h d’avui hi ha menys d’un 30 per cent de probabilitat que el vent bufi entre fort i moderat entre aquestes hores, amb ratxes màximes superiors als 90 km/h. A partir d’aquesta hora, i fins a les 12 h del migdia de demà probabilitat passa a ser d’entre el 30 i el 70 %.

Les recomanacions del consistori davant aquesta situació de risc passen per:
• Evitar deixar testos o elements decoratius a les terrasses en llocs on puguin caure al carrer. També cal recollir tendals i assegurar tots els elements exteriors que puguin sortir volant.
• Tancar portes i finestres i baixar completament les persianes.
• En el cas de desplaçaments per carretera, si s’ha de circular, cal fer-ho extremant les precaucions, sobretot a autopistes i vies ràpides, i especialment els camions i caravanes.

Tot i que la probabilitat de fortes ventades és baixa, molt menor a les ventades del 24 de gener, cal tenir en compte la situació debilitada d’alguns arbres i, per això l’Ajuntament recomana precaució a l’hora de realitzar activitats a l’aire lliure.

Tots els serveis municipals necessaris en una situació d’emergència han estat alertats i estan preparats per actuar en cas de ser necessari. Davant qualsevol incidència, l’Ajuntament posa a disposició de la ciutadania el telèfon del Centre Receptor d’Alarmes de la policia local, el 092. També està disponible el telèfon d’emergències 112.

En cas de qualsevol emergència telefoneu a:
• Policia Local –Centre Receptor d’Alarmes-: 092
•Emergències –Bombers, Emergències Mediques (ambulàncies) etc.-: 112

Informació que us poden ser d'interès:
Informació de l’estat de les carreteres: 012
Servei Meteorològic de Catalunya: 93 567 61 05
• Informació sobre el Portal de la mobilitat: 012