Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ariadna Reyes guanya el premi a la millor historieta d’humor al Concurs de Còmics 'Ciutat de Cornellà' La rubinenca ha aconseguit aquest guardó gràcies a l’obra 'Mejor no preguntes'. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Ariadna Reyes guanya el premi a la millor historieta d’humor al Concurs de Còmics 'Ciutat de Cornellà'

La rubinenca ha aconseguit aquest guardó gràcies a l’obra 'Mejor no preguntes'.
La rubinenca Ariadna Reyes, de 25 anys, ha estat guardonada amb el premi a la millor historieta d’humor a la 28ª edició del Concurs de Còmics “Ciutat de Cornellà” gràcies a l’obra “Mejor no preguntes”. La historieta recull, en clau d’humor, les hipòtesis que es planteja un noi en un bar al voltant de la higiene personal: què passaria si ningú es dutxés o es rentés el cap?

Aquesta és la segona vegada que Reyes es presenta a un concurs de còmics –anteriorment s’havia presentat al certamen de Nou Barris– i la primera que guanya un premi. “El fet d’haver guanyat aquest guardó suposa una empenta molt gran per mi, que estudio il·lustració. Ara m’ho agafo encara amb més ganes, il·lusió i força”.

D’altra banda, el Premi Concurs de Còmics “Ciutat de Cornellà” ha estat atorgat a Alicia Grande, de Barcelona, per l’obra “Caminant”. Es tracta de la primera noia que ha aconseguit endur-se el primer premi del certamen en els 28 anys d’història del concurs, que va néixer amb l’objectiu de promoure la creació artística del jovent.

En total, en aquesta edició del certamen s’hi han presentat 78 participants (45 nois i 33 noies) amb 74 obres, procedents de Catalunya, Andalusia, Aragó, Euskadi, Cantàbria, Illes Balears, Madrid, Galícia, Comunitat Valenciana, Islas Canarias, Argentina i Paraguay, entre d’altres.

A banda del Premi Concurs de Còmics “Ciutat de Cornellà” i el premi a la millor historieta d’humor, el certamen també guardona el millor guió, la millor historieta en català, el millor autor local i el millor autor júnior, entre d’altres.

Les millors obres del concurs, entre elles la de la rubinenca Ariadna Reyes, es podran veure a la Mostra del Còmic de Cornellà durant els mesos d'octubre i novembre, al costat d'altres exposicions i activitats relacionades amb el món de la historieta.

Per últim, Joaquim Aubert Puigarnau, conegut amb el sobrenom “Kim” (Barcelona, 1941), ha aconseguit el Premi “Ivà” al millor historietista professional. Aquest guardó es va establir l’any 1994, després de la mort sobtada de Ramon Tosas, “Ivà”, el juliol de 1993.