Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Arés Tubau celebra la inclusió d’una partida pel CEIP El Bosc als pressupostos de la Generalitat La regidora d’Educació demana al Govern català que expliqui fins quan ajornarà el pagament de les subvencions per a les llars d’infants i les escoles de música municipals. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Arés Tubau celebra la inclusió d’una partida pel CEIP El Bosc als pressupostos de la Generalitat

La regidora d’Educació demana al Govern català que expliqui fins quan ajornarà el pagament de les subvencions per a les llars d’infants i les escoles de música municipals.
El pressupost de la Generalitat de Catalunya, que actualment es troba en procés de discussió i aprovació al Parlament, preveu per aquest any 2012 una inversió de 600.000 euros per a la construcció del CEIP El Bosc de Rubí. La regidora d’Educació, Arés Tubau, s’ha mostrat satisfeta amb aquesta previsió. El propi centre educatiu, que des del curs 2010-2011 desenvolupa la seva activitat de forma provisional en diversos mòduls prefabricats, així com els Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament també n’han fet una valoració favorable.

Tot i aquesta previsió, l’Ajuntament de Rubí desconeix a què es destinaran els diners pressupostats, així com quin és el calendari previst. Segons la regidora, l’import de la partida fa suposar que els diners es destinaran a construir la primera fase del projecte, que contempla el mòdul de cicle infantil. A l’espera que s’informi oficialment a l’Ajuntament d’aquests aspectes, Tubau ha manifestat la seva “satisfacció pel que sembla l’inici de la fi d’una obra llargament reivindicada per la comunitat educativa de la nostra ciutat. Si finalment es confirma aquesta construcció serà una gran notícia pels infants de la nostra ciutat”.

Tanmateix, la regidora ha recordat que “hi ha temes pendents sobre la taula del Departament d’Ensenyament que afecten a la nostra ciutat, entre d’altres la rehabilitació del CEIP Pau Casals. Per aquest motiu ja hem fet reunions amb els Serveis Territorials i, en pocs dies, amb els responsables del Departament”.

S’ajorna l’ajut per a les escoles bressol i de música
Paral·lelament, la regidora d’Educació demana a la Generalitat que detalli fins quan ajornarà el pagament de 112 milions d’euros a diferents ajuntaments catalans, entre ells el de Rubí, per subvencionar les llars d’infants i les escoles de música municipals. El Departament d'Economia de la Generalitat ha confirmat que aquest ajornament sine die es deu a un problema puntual de tresoreria que ha obligat cada departament a endarrerir tot el que no era prioritari.

Tubau demana al Govern català que “especifiqui la data de demora, ja que es tracta de diners que l’Ajuntament ja ha avançat”. Segons la regidora d’Educació, “la Generalitat no està marcant una línia clara. Va prenent decisions sobre la marxa i això crea incertesa”. I, segons Arés Tubau, “aquesta incertesa econòmica condiciona els pressupostos municipals”.

La dilació d'aquest ajut a les llars d'infants i a les escoles de música municipals se suma a la retallada pressupostària que molts municipis ja van patir a l'estiu, “motiu pel qual –segons Tubau– es van haver d’incrementar les taxes”. I és que el cost de les llars d'infants i de les escoles de música municipals el cobreixen entre la Generalitat, els ajuntaments i les famílies.