Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquesta setmana s'han començat a distribuir els rellotges de limitació horària de la zona taronja Inicialment es distribuiran unes 10.000 unitats de forma gratuïta a l’OAC, la Botiga de Rubí-Oficina de Turisme i altres comerços. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Aquesta setmana s'han començat a distribuir els rellotges de limitació horària de la zona taronja

Inicialment es distribuiran unes 10.000 unitats de forma gratuïta a l’OAC, la Botiga de Rubí-Oficina de Turisme i altres comerços.
Aquesta setmana s'ha iniciat la distribució dels rellotges de cartró obligatoris per poder estacionar en una de les 191 places de la zona taronja, gratuïta i de limitació horària, situades als aparcaments de l’Escardívol i de l’edifici Rubí+D.

Per estacionar en aquestes places, caldrà que els conductors disposin d’aquest rellotge de cartró o indicatiu horari que ofereix una estada màxima de 90 minuts en la plaça taronja i s’haurà de deixar en una part visible a l’interior del vehicle.

Inicialment es distribuiran uns 10.000 rellotges de forma gratuïta a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC-centre, c/ Doctor Robert, 19) i a la Botiga de Rubí – Oficina de Turisme (c/ Maximí Fornés amb c/ Sant Ignasi, 16-18) en horari d’atenció al públic; així com en altres comerços i botigues.

Només es lliurarà un rellotge per vehicle i, un cop exhaurides les deu mil unitats, es podran adquirir a La Botiga de Rubí – Oficina de Turisme a un preu simbòlic. També es podrà utilitzar qualsevol altre rellotge de cartró o indicatiu horari que compleixi aquestes mateixes característiques.

Fins al mes de setembre hi haurà un període d’adaptació per als usuaris de la zona taronja durant el qual hi haurà un control policial per informar els conductors de les característiques de la zona on han estacionat els seus vehicles. A partir de mitjans de setembre està previst que la policia local precedeixi a sancionar als vehicles que no disposin de rellotge o bé que no respectin la limitació horària.

L’horari de funcionament de la zona taronja és de dilluns a dissabte, 9 a 13.30 h i de 16.30 a 20.30 h (diumenges i festius aparcament lliure).

Places taronges

Actualment, a la ciutat hi ha un total de 191 places de zona taronja, de les quals 115 estan situades a l’aparcament de l’Escardívol i, la resta, 76 a l’aparcament de l’edifici Rubí+D.

A finals de maig es va repintar la superfície de l’Escardívol que llavors comptava amb unes 339 places i es va augmentar la xifra en unes 90 més. Al Rubí+D hi havia 297 places pintades, tot i que la xifra real de vehicles estacionats era molt més superior perquè s’aparcava fora dels espais pintats i delimitats. Després de festa major es va repintar aquest espai i finalment s’han habilitat un total de 347 places, de les quals 264 són d’accés lliure i gratuït, 7 per a vehicles de persones amb mobilitat reduïda, 3 espais per a motocicletes i 76 de zona taronja.