Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquesta Festa Major, els nens i nenes de Rubí podran 'Jugar amb energia' Aquesta activitat, inclosa a la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, forma part de les iniciatives que l’Ajuntament està impulsant dins el projecte Rubí Brilla per promoure l’eficiència energètica. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Aquesta Festa Major, els nens i nenes de Rubí podran 'Jugar amb energia'

Aquesta activitat, inclosa a la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, forma part de les iniciatives que l’Ajuntament està impulsant dins el projecte Rubí Brilla per promoure l’eficiència energètica.
L’Ajuntament de Rubí organitza, en el marc de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible i coincidint amb la Festa Major, l’activitat 'Juguem amb energia, repensem el model energètic', adreçada a nens i nenes d’entre 3 i 12 anys. Aquesta activitat, que forma part de les iniciatives que el consistori està impulsant dins el projecte Rubí Brilla per promoure l’eficiència energètica i l’ús d’energies renovables a les noves generacions, tindrà lloc el 30 de juny, a partir de les 19h, a la plaça de la Nova Estació.

El model energètic dels països desenvolupats està provocant greus problemes ambientals: canvi climàtic, malalties associades a la contaminació atmosfèrica, risc nuclear, vessaments de petroli, esgotament de recursos, etc., mentre una gran part de la població mundial no té accés a l’energia mínima per satisfer les seves necessitats bàsiques. De fet, als països en vies de desenvolupament uns 1.500 milions de persones no disposen d’electricitat, mentre que d’altres no poden pagar serveis energètics moderns, tot i tenir-los disponibles. I l’accés a aquests serveis és essencial per reduir la pobresa i millorar les condicions de vida de la majoria de la població.

El 2012 ha estat declarat per l’ONU “any internacional de l’energia sostenible per a tothom” amb tres objectius bàsics a complir l’any 2030: garantir l’accés universal a serveis energètics moderns, reduir el consum energètic a la meitat i augmentar les energies renovables fins a un 30% a nivell mundial. És a les mans de tothom establir un nou model energètic més racional, que fomenti l’estalvi i l’eficiència energètica i que incrementi l’ús d’energies més netes i renovables. Per aconseguir això cal un canvi de consciència en la població. Amb aquesta activitat, promoguda per la Diputació de Barcelona, el consistori pretén, precisament, que els més petits, de forma lúdica, prenguin consciència d’aquesta necessitat.

'Juguem amb energia, repensem el model energètic' consta de múltiples jocs pensats per a nens i nenes d’edats compreses entre els 3 i els 12 anys, elaborats per l’empresa Gaia – Serveis Ambientals. Entre d’altres, els infants hauran de distingir entre aquells objectes que consumeixen energia i aquells que no en consumeixen, diferenciar les bombetes incandescents de les de baix consum i relacionar diferents peces imantades (cadascuna amb un tipus d’energia) amb el mitjà de transport corresponent que trobaran dibuixat en un plafó metàl·lic, entre d’altres.

Els infants també es podran endur a casa un fulletó divulgatiu, així com diferents dibuixos que podran pintar.

La Setmana Europea de l'Energia Sostenible és una iniciativa de la Comissió Europea i l'Agència Executiva de Competitivitat i Innovació. L’Ajuntament de Rubí s’hi suma amb l’organització d’aquesta activitat infantil. Aquest és un dels compromisos que el consistori va adoptar quan, el 30 d’octubre de 2008, va adherir-se al Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses contra el canvi climàtic.