Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest dijous s’estrenen definitivament els nous recorreguts de l’autobús urbà Una nova rotonda a l’aparcament del Rubí+D facilitarà el canvi de sentit dels autocars de les línies L1 i L4, que deixen de passar per l’illa de vianants. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Aquest dijous s’estrenen definitivament els nous recorreguts de l’autobús urbà

Una nova rotonda a l’aparcament del Rubí+D facilitarà el canvi de sentit dels autocars de les línies L1 i L4, que deixen de passar per l’illa de vianants.
Aquest dijous entren completament en funcionament els nous recorreguts del bus urbà. Uns canvis que contemplen, d’una banda, la desviació de les línies L1 i L4 per evitar el seu pas per l’interior de l’illa de vianants i, de l’altra, la modificació del recorregut de les línies L4 i L5, que ara arribaran fins a la zona del Mercat municipal.

Durant la Festa Major, i com és habitual, les línies L1 (El Pinar – Can Serrafossà) i L4 (Estació Rubí+D – Can Rosés) ja van deixar de passar per l’illa, desviant-se per la C-1413, una situació que s’ha mantingut els dies 2 i 3 de juliol. No ha estat fins aquest dijous que ha entrat en vigor el nou recorregut, arribant fins al Rubí+D. I és que per tal que els busos puguin fer el canvi de sentit a l’alçada d’aquesta parada calia construir una nova rotonda a l’aparcament del Rubí+D. Les obres, que també han comportat una nova distribució de les places d'estacionament, s’han realitzat aquests darrers dos dies. La nova rotonda permetrà que, diàriament, una setantena d’autobusos puguin fer el canvi de sentit en aquest punt.

La modificació del recorregut de les línies L1 i L4 també ha comportat un altre canvi destacable: el desplaçament de la parada que fins ara hi havia a l’interior de la rotonda de l’Escardívol. A banda dels busos urbans, la línia B8 del bus interurbà tampoc s’aturarà en aquest punt, sinó que ho farà a la nova parada Riera – Guardiet, uns metres més enllà de la rotonda.

El 2 de juliol també van entrar en funcionament els nous recorreguts de les línies L4 i L5, que s’apropen a la zona del Mercat. La línia L5 (Can Rosés – Estació Rubí+D) deixa de passar per l’avinguda de l’Estatut, fent el nou recorregut pel traçat de la línia L2 (sentit Vallhonrat). La línia L4 fa el traçat de la L2 en sentit contrari, però després de la parada “Magallanes” puja pel c/ Torres Oriol fins enllaçar amb l’avinguda de l’Estatut, perdent només les parades actuals d’”Aribau” i “Camí de Ca n’Oriol”. L’objectiu d’aquestes modificacions és millorar la mobilitat del servei d’autobús urbà de la ciutat, apropant la majoria de les línies al centre i mantenint la freqüència de pas.

La regidora de Mobilitat, Belén Meneses, ha recordat que “els ciutadans poden trobar informació de tots aquests canvis a l’OAC, al Punt d’Informació, a l’interior dels autobusos o bé trucant a l’Ajuntament o a RubíBus”. Segons Meneses, “a les parades que han quedat inhabilitades també hi haurà informació d’on es troben situades les noves parades creades”. La regidora, a més, ha assegurat que “s’estan complint els horaris dels nous recorreguts”.