Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest cap de setmana s'ha celebrat la V Nit del Comerç El conseller Huguet ha assegurat als comerciants rubinencs que defensarà el model català de proximitat fins a les darreres conseqüències. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Aquest cap de setmana s'ha celebrat la V Nit del Comerç

El conseller Huguet ha assegurat als comerciants rubinencs que defensarà el model català de proximitat fins a les darreres conseqüències.
La V Nit del Comerç va premiar el dissabte, 27 de setembre, la tasca desenvolupada durant el darrer any per 8 comerços, 5 treballadors i 2 associacions comercials locals. A l’acte hi van assistir l’alcaldessa, Carme García, el conseller d’Innovació, Universitats i empresa de la Generalitat de Catalunya, Josep Huguet, la regidora de Comerç, Arés Tubau, i el president delegat de l’àrea de Comerç de la Diputació de Barcelona, Xavier Florensa.

Tots ells van dedicar una part dels seus parlaments a fer referència a la crisi econòmica que afecta el país. El conseller i la regidora van coincidir en assenyalar què el camí perquè els comerços l’afrontin amb garanties d’èxit passa per “la innovació, l’agrupació i la cooperació”. Huguet va afegir a aquestes mesures “la internalització del negoci per als més arriscats”. El conseller va traslladar als assistents el compromís de defensar davant Europa (es va referir a la directiva europea Bolkestein) el model comercial de proximitat pel que ha optat Catalunya. “Estem orgullosos del nostre model i el defensarem fins a les darreres conseqüències”. Huguet va afegir que el model de comerç de proximitat “ens facilita una ciutat cohesionada socialment i de poc impacte mediambiental evitant els desplaçament en vehicle”. El conseller també va citar algunes de les iniciatives adreçades a millorar i dignificar l’ofici de comerciant, com ara plans de dinamització, la creació de l’observatori del comerç o la creació del primer grau de Comerç que s’imparteix a Terrassa (ESCODI).

Per la seva banda, Florensa va insistir en el paper del comerç de proximitat que “genera dinàmiques, crea xarxa social, crea dinamisme, vida al carrer i seguretat”. Conscients de la importància social del comerç a les ciutats, el president delegat de comerç de la Diputació de Barcelona, va explicar que la Diputació prioritza els plans de dinamització per estimular el comerç de proximitat.

L’alcaldessa, Carme García i la regidora de comerç, Arés Tubau, van recordar algunes de les iniciatives recents i de futur que el govern local està treballant per donar suport al comerç de la ciutat. L’Illa de vianants recentment implantada i la pròxima aprovació del Consell Consultiu de Comerç, en són alguns exemples.
García va dir als presents que “teniu al vostre costat l’Ajuntament, l’equip de govern i jo mateixa. Us demanem que ens ajudeu a conseguir un Rubí millor”.

Tubau va llançar un altre missatge de suport, en aquesta ocasió davant la difícil situació econòmica actual: “sabem que patireu la crisi i estarem al vostre costat per ajudar-vos”, i va felicitar la iniciativa de crear una nova associació comercial, la de Monturiol-Progrés, que dissabte es presentava per primera vegada en societat.

Els premiats

Premis als comerços associats i al treballador de l’any

AC Ca n’Oriol:
comerç: Bar-Restaurante Gómez
treballador: Juan Cárdenas (Muebles Anabel)

AC Les Torres:
comerç: Ferreteria Aya
treballador: Anna M. Palomo (Farmàcia Anna Xapelli)

AC Centre:
comerç: Vila Electrollar
treballador: Francesc Bartroli (Viatges Unijet)

AC Monturiol-Progrés:
comerç: Confecciones Juanita
treballador: M.Carmen García Hernanz (Alimentación Los Maños)

Mercat Municipal:
comerç: La Llar del Pa
treballador: M.Mercedes Esquerra (Cansaladeries Paez)

Premi a la iniciativa comercial de l’any:

Associació de Comerciants de Monturiol-Progrés

Premi de la Xarxa de Mercats Municipals de la Diputació

Pla de dinamització del Mercat Municipal de Rubí

Premis honorífics de reconeixement a la trajectòria comercial

Premi a l’expansió: Forn Aribau
Reconeixement per jubilació: Pastisseria Màrius i Galzeran Esports
Menció especial: Montserrat Vinyals