Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aprendre a fer de pares de forma positiva és la principal novetat de la formació de pares i mares d’aquest curs Dirigits a tres franges d’edat, els cursos, organitzats per l’Ajuntament, volen reforçar les eines i recursos de les famílies. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Aprendre a fer de pares de forma positiva és la principal novetat de la formació de pares i mares d’aquest curs

Dirigits a tres franges d’edat, els cursos, organitzats per l’Ajuntament, volen reforçar les eines i recursos de les famílies.
L’Ajuntament de Rubí organitza un nou cicle de Formació per a pares i mares durant el darrer trimestre d’aquest curs 2013-2014, que començaran el mes vinent, amb l’objectiu de “reforçar les eines i els recursos de les famílies per fer front a la dificultat d’educar millor als seus fills i filles”, segons la regidora d’Educació, Arés Tubau. Aquesta formació, que s’adreça a pares i mares amb fills/es fins a l’adolescència, és una de les activitats que s’organitzen per “millorar les oportunitats de les famílies per poder educar als seus fills/es amb recursos diferents als que s’ofereixen a les escoles, a través d’experts en el tema i del mateix intercanvi d’experiències entre les famílies participants”, va dir la regidora durant la presentació.

Tres grups d’edat

Els cursos, adreçats a tres grups d’edat diferents, estan dissenyats en diverses sessions temàtiques de manera que es pot anar a una o a totes en funció dels interessos de cada família i començaran a principis de novembre.

El primer curs, que començarà el 4 de novembre, serà el de “Comunica’t amb el teu fill o filla” per a famílies amb fills/es adolescents o preadolescents, i que tractarà el llenguatge de l’apropament. Les sessions tindran una format novedòs ja que seran realitzades pel coach Isaac Palomares i totes les relacionades amb aquest curs es faran els dilluns de novembre i desembre de 19 a 21 h a l’edifici Rubí + D.

“Som pares”, el curs per a pares i mares amb fills/es de 0 a 3, s’iniciarà al dia següent a l’Escola Bressol la Bruna a les 17 h, on es faran tota la resta de sessions. El primer tema que es tractarà en aquest curs que vol donar pautes als pares novells és el desenvolupament dels fills.

El tercer curs, que es va posar en marxa com a prova pilot el curs passat a l’Escola 25 de Setembre, està dirigit a famílies amb infants de 3 a 12 anys i, sota el títol, “Fer de pares de forma positiva” vol ajudar a establir vincles afectius amb els fills a través de la comunicació tot educant amb autonomia. La primera sessió tindrà lloc el dimecres 6 de novembre a les 17 h a la biblioteca de l’Escola Schola i tractarà les perspectives dels participants ja que vol adaptar el tractament dels temes a les necessitats i expectatives dels participants.

En el cas de les sessions adreçades a infants de 0 a 12 anys, hi haurà un servei d’acollida gratuït per tal que puguin assistir els dos membres de la família.

Les inscripcions a aquesta formació es pot fer a través del web municipal, o mitjançant trucada telefònica al Servei d'Educació (93 588 70 00) o al correu electrònic educacio@ajrubi.cat.