Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Apagada de llums a Rubí per lluitar contra el canvi climàtic i les emissions de CO2 L’Ajuntament de Rubí s’ha sumat a la campanya “L’hora del planeta” convocada per WWF per dissabte de 8.30 a 9.30 de la nit. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Apagada de llums a Rubí per lluitar contra el canvi climàtic i les emissions de CO2

L’Ajuntament de Rubí s’ha sumat a la campanya “L’hora del planeta” convocada per WWF per dissabte de 8.30 a 9.30 de la nit.
El Ple de l’Ajuntament aprovava el 26 de març l’adhesió de Rubí a la campanya “ L’hora del planeta” que l’organització WWF Espanya ha convocat per dissabte, 28, i que consistirà en l’apagada de llums entre les 8.30 i les 9.30 de la nit com acte reivindicatiu contra el canvi climàtic.

La contribució municipal a aquesta campanya consistirà en apagar els llums dels edificis i espais municipals com el Castell-Ecomuseu Urbà, l’edifici central de l’Ajuntament i la plaça Pere Aguilera, així com la rotonda de l’avinguda de l’Estatut on està situada l’escultura Inèrcia i els focus de l’illa de vianants ubicats a nivell de vorera.

L’objectiu de la mesura és alertar sobre l’escalfament que pateix el planeta i sensibilitzar la població, per això l’Ajuntament també fa una crida a la ciutadania a apagar tots els llums a l’hora programada.

L’Ajuntament de Rubí impulsarà aquests any tot un seguit de projectes que, finançats pel Pla Zapatero, permetran la substitució de bombetes de vapor de mercuri per vapor de sodi, la instal•lació de reguladors de capçalera en quadres d’enllumenat i el canvi de diverses lluminàries i suports arreu de la ciutat. El projecte té un pressupost d’1,5 milions d’euros.

Més de 1700 ciutats de 80 països s’han compromès ha apagar les llums dels seus edificis més emblemàtics en suport a “L’hora del planeta”. Segons la WWF, a la campanya d’enguany hi participaran 1000 milions de persones, governs, ciutadans i empreses d’arreu del món per reivindicar sobre els efectes de l’escalfament global i exigir un control de les emissions de CO2.