Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Andreu Hernández (CiU) deixa l'acta de regidor al ple de setembre La moció per adherir-se a l'Associació de Municipis per la Independència no va prosperar https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Andreu Hernández (CiU) deixa l'acta de regidor al ple de setembre

La moció per adherir-se a l'Associació de Municipis per la Independència no va prosperar
El regidor de CiU, Andreu Hernández, va presentar la seva renúncia a l'acta de regidor al final del ple de setembre. A Hernández, regidor de la formació nacionalista per part d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC) durant els darrers 5 anys, el substituirà el número 2 del partit, Sergi García. Durant el seu comiat, la resta de regidors dels grups municipals van voler destacar la seva capacitat de treball així com la seva qualitat com a persona.

D'altra banda, la moció presentada a proposta d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Convergència i Unió (CiU) i Alternativa Ciutadana de Rubí (ACR) d'adhesió a l'Associació de Municipis per la Independència no va prosperar pels vots en contra del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i Partit Popular (PPC). Iniciativa per Catalunya-Esquerra Unida Alternativa (ICV-EUiA) es va abstenir però donant llibertat de vot, per tant, el regidor d'EUiA, Iván Hernáez va votar afirmativament la moció, que va ser debatuda llargament durant el ple.

Altres mocions aprovades
En el transcurs del ple de setembre es van aprovar altres propostes. Les mesures contra la contaminació atmosfèrica i la millora de la qualitat de l'aire a Rubí, presentada a instàncies del grup municipal de CiU, es va aprobar per unanimitat. La moció recull peatonalitzar més vies de la ciutat, establir un etiquetatge de vehicles nets i descomptes als aparcaments, entre altres mesures. Pel que fa a la moció presentada per PSC i ICV-EUiA contra la pujada del 70% de la tarifa del subministrament d'aigua en alta va rebre el suport de tots els grups excepte CiU. Així mateix, tots els grups excepte PP han votat favorablement la moció presentada pel PSC que insta al govern central a ampliar el Pla Prepara per a generar ocupació i que demana al govern de la Generalitat a tirarn endavant les mesures per donar suport a les persones aturades, especialment als col·lectius amb especials dificultats.