Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Amistat és la paraula preferida dels rubinencs El veredicte de la iniciativa lingüística “La teva paraula preferida” s’ha conegut a la Festa Major. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Amistat és la paraula preferida dels rubinencs

El veredicte de la iniciativa lingüística “La teva paraula preferida” s’ha conegut a la Festa Major.
El Servei Local de Català i el Comissionat de Política Lingüística de l’Ajuntament de Rubí van desvelar les paraules preferides que més rubinencs comparteixen, en el marc de la Festa Major de Rubí. Així doncs, la paraula guanyadora és amistat, seguida de xiuxiuejar i amor.

L’anunci del veredicte de la iniciativa lingüística “La teva paraula preferida” es va celebrar a la rambla del Ferrocarril, dissabte 2 de juliol. Aquest acte senzill clou un joc lingüístic que va començar el 5 de maig, en el qual es tractava que els rubinencs diguessin la seva paraula preferida emplenant una butlleta i dipositant-la al Servei Local de Català, a la Biblioteca Municipal o a Ràdio Rubí. També s’hi podia participar en línia.

Hi han participat els Geganters de Rubí i els Castellers, algunes escoles del Pla educatiu d’entorn, el Centre Residencial d'Acció Educativa l'Espurna, alguns establiments comercials de la ciutat i molts ciutadans. Això ha fet que les paraules rebudes hagin sigut molt heterogènies i el ventall d’edats dels participants molt ampli: des dels 6 fins als 78 anys. En total, s’han rebut 360 paraules, fet que es valora molt positivament.

Entre els més petits, les paraules preferides han estat les relacionades amb els animals —com ara papallona, hipopòtam, dofí, drac o lleó— i també altres de més lúdiques —com ara patinet o cromos. Altres mots destacables que s’han rebut són els que denominen valors —com ara altruisme, pau, llibertat, solidaritat...—, els més nostrats —com xerinola, rebombori, acaronar, embranzida, cabòries— o els més gruixuts —com ara tanoca, tòtil o poca-solta.

Entre tots els participants s’han sortejat 50 samarretes amb les paraules estampades. Els afortunats, que han estat avisats per correu electrònic o per telèfon, les podran passar a recollir per La Botiga de Rubí, dins del seu horari, fins al 29 de juliol.

D’entre totes les paraules rebudes, se’n publicarà un recull al web del CNL de Terrassa i Rubí i al del Comissionat de Política Lingüística de l’Ajuntament de Rubí.