Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Amb l’arranjament de l’espai exterior del Celler es completarà la rehabilitació d’aquest edifici històric En aquests moments, la tercera fase de les obres de rehabilitació del Celler es troba en procés de licitació. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Amb l’arranjament de l’espai exterior del Celler es completarà la rehabilitació d’aquest edifici històric

En aquests moments, la tercera fase de les obres de rehabilitació del Celler es troba en procés de licitació.
La Junta de Govern Local ha aprovat de manera definitiva la tercera fase de rehabilitació del Celler Cooperatiu de Rubí. Els treballs consistiran en l’adequació de l’espai exterior de l’edifici, que en aquests moments està delimitat per una tanca. A hores d’ara, les obres es troben en procés de licitació.

En el marc d’aquesta fase es crearan tres espais diferenciats a l’exterior del Celler, tenint en compte els tres nous accessos de l’edifici. A l’entrada nord (c/ Pintor Murillo), que dóna accés al primer pis de l’equipament, es crearà una plaça que comunicarà amb el porxo d’accés al Celler, on l’Ajuntament està estudiant la possibilitat que, en un futur, s’hi instal·li un bar amb terrassa exterior. En aquest espai, just davant de la porxada, es mantindran 3 moreres, entre les quals es col·locaran tres bancs, mentre que a la cantonada amb el c/ Pintor Coello s’instal·laran 5 cadires més, tot creant un espai de trobada i relació. A l’entrada oest (c/ Pintor Coello), en una cota més baixa, es crearà una altra plaça, en la qual es plantaran 6 lledoners, intercalats amb 5 bancs. I a l’entrada est (c/ Federico García Lorca) es plantaran 4 lledoners més i es col·locaran 4 bancs.

Els desnivells que hi ha a l’entorn del Celler se salvaran amb la construcció de diversos murs de contenció, així com amb la creació d’escales i rampes, de tal manera que els tres nous espais seran accessibles a persones amb mobilitat reduïda. Les rampes que es crearan en cap cas superaran el 8% de pendent.

Amb aquests treballs es pretén millorar la circulació dels vianants als carrers que envolten el Celler (Pintor Murillo, Pintor Coello, General Prim i Federico García Lorca), ampliant l’amplada d’algunes voreres.

En el marc d’aquestes obres també es readaptaran les instal·lacions (enllumenat públic, clavegueram i reg), tenint en compte la nova configuració de l’espai i la nova vegetació.

La 2ª fase de les obres, a la recta final
Els treballs de la segona fase de remodelació del Celler és previst que finalitzin el mes de març. Aquestes obres han consistit en completar els elements arquitectònics que mancaven a l’edifici, seguint estrictament el projecte original de Cèsar Martinell, així com condicionar l’interior del Celler per adaptar-lo al seu nou ús com a centre cultural.

Rehabilitar completament el Celler Cooperatiu de Rubí (fonaments, teulada i sales interiors) ha costat aproximadament 1,6 milions d’euros. El projecte ha comptat amb una subvenció del Ministeri de Foment de 697.000 euros i una altra de 500.000 euros atorgada pels fons FEDER. El preu de licitació de la tercera fase del projecte serà d’aproximadament uns 747.000 euros.