Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Alumnes holandesos del programa d’intercanvi amb l’IES Duc de Montblanc visiten l’Ajuntament Els estudiants han estat rebuts per la regidora de Serveis a les Persones i el regidor d’Identitat i Promoció Exterior. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Alumnes holandesos del programa d’intercanvi amb l’IES Duc de Montblanc visiten l’Ajuntament

Els estudiants han estat rebuts per la regidora de Serveis a les Persones i el regidor d’Identitat i Promoció Exterior.
La regidora de Serveis a les Persones, Ana Ma. Martínez, i el regidor d’Identitat i Promoció Exterior, Martí Pujol, han rebut a l’Ajuntament als 15 alumnes holandesos que participen en el programa d’intercanvi anual amb alumnes rubinencs de l’IES Duc de Montblanc, que també han visitat el consistori. En l’acte de benvinguda, els regidors els han explicat la distribució i composició del ple municipal i quins grups integren l’equip de govern, així com algunes dades de la ciutat com el nombre d’habitants o la proximitat a la ciutat de Barcelona. A més, han lliurat a tots els alumnes material amb informació ciutadana com un plànol de la ciutat, un DVD, un puzle de l’esglèsia, un iman de nevera i una llibreta.

Aquests alumnes, que van arribar ahir des del centre escolar Hetbaken Park Lyceum de la ciutat d'Almere a 20 km de la capital holandesa i que finalitzaran la seva estada de 10 dies a la nostra ciutat el pròxim dimecres 17 de febrer, participen en el programa Comenius, un projecte que promou la mobilitat internacional entre l’alumnat i el professorat dintre d’Europa, així com la cooperació entre centres educatius.

Durant la seva estada, els 15 alumnes de 1r. de batxillerat treballaran el tema de l'energia sostenible, com van fer l’any passat ja que aquesta beca es concedeix amb periodicitat bianual, i dissenyaran un pla per millorar l’eficiència energètica del centre on faran la seva estada i una proposta de distribució de les fonts d’energia que es podrien utilitzar a Europa l’any 2050. Aquestes propostes les presentaran al seu Ajuntament quan tornin, per ser debatudes i trameses a la Comissió Europea de l’Energia.

A més, els alumnes aprofitaran la seva visita per conèixer els llocs més emblemàtics de la ciutat, com ara el Castell Ecomuseu-Urbà, l'església de Sant Pere i el centre antic, en una visita organitzada per l'Ajuntament de Rubí. Així mateix, per poder completar el seu projecte d’estalvi energètic, el dijous aniran a visitar la Central Nuclear de Vandellós. La resta de dies faran dues visites a Barcelona, una de tipus esportiu i l’altra cultural, i treballaran a l’IES en el seu projecte, alhora que rebran alguna classe de català i faran activitats diverses. Els dies no lectius compartiran el seu temps amb les famílies dels alumnes amb qui fan l’intercanvi per conèixer altres indrets del país.


Els alumnes rubinencs de l’IES Duc de Montblanc marxaran cap a Holanda a fer la seva estada de l’11 al 21 d'abril, on es trobaran amb alumnes d'altres països com Lituània, Itàlia, Rússia i França, a més d’estudiants procedents de Lleida i Madrid.