Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Alumnes d'un postgrau de cartografia coneixen el projecte Rubí Brilla Els estudiants s’han mostrat interessats per l’estudi energètic dels polígons industrials realitzat per l’Institut Cartogràfic de Catalunya https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Alumnes d'un postgrau de cartografia coneixen el projecte Rubí Brilla

Els estudiants s’han mostrat interessats per l’estudi energètic dels polígons industrials realitzat per l’Institut Cartogràfic de Catalunya
Prop d’una desena d’alumnes i professors del postgrau IC_Cartotechnology que ofereix l’Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC) en col·laboració amb la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) han visitat recentment la Masia de Can Serra per conèixer de primera mà el projecte municipal d’eficiència energètica i foment de les energies renovables Rubí Brilla. Els estudiants han rebut una explicació detallada sobre els diferents àmbits en què es desenvolupa aquesta iniciativa: Ajuntament, domèstic, indústria i comerç.

Un dels aspectes que més han interessat els alumnes del postgrau ha estat la implicació de l’ICC en aquest projecte. L’institut depenent de la Generalitat de Catalunya va realitzar a principis d’any un estudi energètic de les naus industrials ubicades als Polígons d’Activitat Empresarial (PAE) de Rubí, mitjançant el vol d’avions equipats amb sensors tèrmics (TASI). L’objectiu d’aquesta avaluació era detectar possibles fugues de climatització de les plantes. Les dades recollides, que en aquests moments estan sent validades per estudiants de la UPC a través d’un treball de camp, han de servir per reduir els costos energètics de les indústries del municipi. Es tracta d’un estudi pioner a nivell europeu que ha estat possible gràcies a un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Rubí, l’ICC i la UPC.

Durant la seva visita a la Masia de Can Serra, els alumnes del postgrau de cartografia també han pogut saber que les dades obtingudes amb aquest estudi s’aprofitaran igualment per avaluar el potencial fotovoltaic de les naus industrials de Rubí.

A banda d’aquestes qüestions, els estudiants han mostrat especial interès en l’aposta estratègia de l’Ajuntament de Rubí per les energies renovables, així com en altres línies de treball del projecte, com és el cas de la Comunitat Rubí Brilla, que permet les famílies de la ciutat controlar de manera detallada la seva despesa energètica.