Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Alumnes de secundària de Rubí participen en diversos tallers per promoure hàbits saludables i prevenir consums nocius L’Ajuntament organitza noves accions educatives i preventives als instituts de la ciutat. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Alumnes de secundària de Rubí participen en diversos tallers per promoure hàbits saludables i prevenir consums nocius

L’Ajuntament organitza noves accions educatives i preventives als instituts de la ciutat.
Els alumnes de 1r i 2n d’ESO dels instituts de la ciutat estan participant durant aquests darrers mesos del l’any en alguns tallers adreçats a la promoció d’hàbits alimentaris saludables i a la prevenció del consum de substàncies nocives per a la salut com l’alcohol o les drogues. Al voltant d’uns 450 alumnes de tres instituts rubinencs realitzaran aquests tallers fins a finals d’any.

El Taller de promoció d’hàbits alimentaris saludables es farà per a tots els alumnes de 1r 1 2n d’ESO als Instituts Duc de Montblanc i Torrent dels Alous per tal de, a través d’un espai de debat i participació a les aules, tractar aspectes com la responsabilitat en la salut d’un mateix, la imatge corporal de cadascú, com afavorir uns hàbits alimentaris adequats per la seva edat, prevenir conductes alimentaries poc saludables o com l’esport pot ajudar a millorar la salut, entre d’altres.

D’altra banda, també s’ha organitzat una proposta educativa per donar eines de prevenció del consum de l’alcohol amb l’exposició “T’ho empasses tot” que els alumnes dels instituts L’Estatut i el Torrent dels Alous de 2n d’ESO podran visitar en el seus respectius centres. Aquesta mostra itinerant convida a pensar sobre l’alcohol des de la perspectiva dels adolescents que no en consumeixen, i es combina amb una sessió informativa amb els alumnes, per trencar mites, resoldre dubtes i proporcionar respostes científiques relacionades amb aquest consum. També tindran ocasió de realitzar una altra visita a l’exposició “Sota pressió”, que es traslladarà als instituts Duc de Montblanc i Torrent dels Alous, per treballar, amb els alumnes de 2n d’ESO, el concepte de pressió de grup i com superar aquesta dificultat a través de l’assertivitat i altres tècniques per expressar-se se amb seguretat davant dels altres, i no deixar-se influir en algunes conductes que poden generar addicions.