Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Alumnes de l'Escola Pau Casals creen la seva pròpia cooperativa dins el projecte 'Cultura emprenedora a l'escola' Els estudiants han visitat l’Oficina de Serveis a l’Empresa per fer tots els tràmits https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Alumnes de l'Escola Pau Casals creen la seva pròpia cooperativa dins el projecte 'Cultura emprenedora a l'escola'

Els estudiants han visitat l’Oficina de Serveis a l’Empresa per fer tots els tràmits
Una cinquantena d’alumnes de 5è de primària de l’Escola Pau Casals han visitat l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) de l’Ajuntament de Rubí, situada a la Masia de Can Serra, per constituir la seva pròpia cooperativa. L’activitat s’integra en el projecte Cultura emprenedora a l’escola, impulsat per la Diputació de Barcelona en col·laboració amb les regidories d’Educació i Promoció Econòmica dels municipis participants. L’Escola Pau Casals ha estat la primera de Rubí a sumar-se a aquesta iniciativa, que compta ja amb la implicació de 2.119 alumnes de 53 centres educatius de 25 poblacions de la província de Barcelona.

L’objectiu del projecte Cultura emprenedora a l’escola és fomentar l’esperit emprenedor i les competències bàsiques dels estudiants del cicle superior d’educació primària. La iniciativa parteix de la idea que la cultura emprenedora és cabdal a la societat actual perquè augmenta la relació entre el sistema educatiu i el productiu, incrementa la qualitat del treball, afavoreix la millora del resultats educatius i promou l’adquisició d’un conjunt de capacitats, habilitats i valors útils que capaciten les persones en l’impuls dels seus projectes professionals i vitals.

Durant el curs, tots els alumnes d’una aula s’encarreguen de constituir, gestionar i tancar una cooperativa. Aquest procés, tutelat pels seus professors, inclou els tràmits de creació de l’empresa, l’elecció d’un producte, el disseny d’una imatge corporativa, la difusió i comunicació, la producció i venda en un mercat local, l’aportació de part dels beneficis a projectes d’interès social i l’avaluació de la feina feta. Tot plegat es fa en un context creatiu i lúdic, prioritzant l’aprenentatge transversal i el contacte de l’escola amb el seu entorn.

50 Manetes i S&C;

Aquest divendres al matí, els alumnes dels dos grups de 5è de primària de l’Escola Pau Casals s’han desplaçat fins a la Masia de Can Serra per formalitzar la constitució de dues cooperatives, una per cada classe. La cinquantena de nens i nenes participants han estat rebuts per la cap de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Rubí, Olga González, i diversos tècnics de l’àrea, que els han explicat el funcionament de l’OSE i els han acompanyat en tot el circuit de creació de la seva empresa. Per fer realitat el seu projecte, els alumnes han hagut de lliurar, entre d’altres, els estatuts de les seves noves cooperatives, les corresponents actes de constitució i el certificat d’aportació de capital social, mentre que des de l’OSE se’ls ha facilitat un CIF per a les empreses, la inscripció a la Seguretat Social i el document que valida el seu nom. En el cas del grup de 5è A, la cooperativa es dirà 50 Manetes, mentre que els nens i nenes de 5è B han batejat la seva empresa com a S&C.; Està previst que tots dos projectes es dediquin a la producció de treballs manuals.

Gràcies a la visita d’aquest divendres, els alumnes de l’Escola Pau Casals han pogut comprovar de manera pràctica els beneficis de comptar des del 2013 amb una Finestreta Única Empresarial (FUER) a la ciutat. Tal com els han explicat els tècnics de l’OSE, aquest servei permet als emprenedors i empresaris resoldre els seus dubtes i realitzar tots els tràmits en un únic lloc, estalviant així temps i esforços.