Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Alumnes de les escoles de Rubí aprenen els beneficis de viatjar en transport públic L’Ajuntament organitza sessions informatives als centres educatius amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Alumnes de les escoles de Rubí aprenen els beneficis de viatjar en transport públic

L’Ajuntament organitza sessions informatives als centres educatius amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat
Dins els actes de commemoració de la Setmana Europea de la Mobilitat, que va tenir lloc entre el 22 i el 29 de setembre, diversos centres educatius de la ciutat acullen aquests dies tallers participatius sobre mobilitat sostenible. Sota el tema A Rubí, mou-te amb bus, tècnics de l’àrea de Mobilitat de l’Ajuntament estan visitant escoles de la ciutat per promoure l’ús del transport públic entre els més joves.

Aquest dijous, l’Escola Ca n’Alzamora ha acollit tres sessions d’aquests tallers, tots adreçats a alumnes de 6è de primària. Durant aquestes trobades, els nens i nenes han pogut constatar amb exemples pràctics que, en la majoria de casos, utilitzar el transport públic per desplaçar-se per la ciutat té molts beneficis enfront de l’ús del vehicle privat, tant des del punt de vista econòmic com ecològic.

Els alumnes han après a consultar a través del web de RubíBus els horaris i els itineraris de les set línies d’autobús urbà. Analitzant els casos personals d’alguns d’aquests nens i nenes, s’ha evidenciat que, en moltes ocasions, utilitzar el bus pot arribar a estalviar temps i esforços a les famílies i que, en qualsevol circumstància, és una alternativa més sostenible i econòmica.

Precisament un dels aspectes que més ha cridat l’atenció als alumnes de l’Escola Ca n’Alzamora ha estat l’estalvi que suposa viatjar en autobús, especialment per als infants i la gent gran. Durant els tallers, els tècnics de l’àrea de Mobilitat han informat els joves sobre l’existència de la targeta T-12, un títol de transport per a nens i nenes de 4 a 13 anys que els permet fer un nombre il·limitat de viatges a la xarxa de transport públic del sistema tarifari integrat, dins la mateixa zona tarifària on resideixi la persona. El gran atractiu d’aquesta targeta és que, per fer-la servir, només cal fer un únic pagament de 35€ en concepte de despeses de gestió. A la pràctica, això dóna la possibilitat als nens i nenes de viatjar gratuïtament en transport públic fins que compleixen els 14 anys.

De la mateixa manera, des de l’àrea de Mobilitat també s’ha informat als joves alumnes que la gent gran també pot gaudir a Rubí d’importants descomptes a l’hora de desplaçar-se en autobús. En el cas dels pensionistes, la targeta multiviatge és gratuïta, mentre que els jubilats la poden adquirir a la meitat del preu habitual.

A banda de conèixer com funciona el servei de bus a la ciutat, els alumnes de l’Escola Ca n’Alzamora també han après a consultar el web dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya per planificar els seus desplaçaments a fora de Rubí.

Els tallers sobre mobilitat s’han iniciat aquest dijous a l’Escola Ca n’Alzamora i es repetiran durant les properes setmanes en altres centres educatius de la ciutat. Aquesta activitat s’ha inclòs per primer cop al programa d’activitats de la Setmana Europea de la Mobilitat.

Promovent el transport públic

Rubí s’ha adherit un any més a la Setmana Europea de la Mobilitat, que enguany s’ha commemorat sota el lema Aire net-Fes el pas. En aquesta edició, l’objectiu era crear consciència sobre l’impacte del transport motoritzat privat en la qualitat de l’aire local i animar la ciutadania a fer petits canvis en el seu dia a dia, com fer ús del transport públic o desplaçar-se a peu o en bicicleta per millorar la seva salut.

A banda de les jornades informatives als centres educatius, la nostra ciutat va sumar-se a la Setmana Europea de la Mobilitat amb la celebració de la tradicional Bicicletada Popular del Mercat Municipal. La cita, que enguany assolia la 16a edició, va tenir lloc el passat 22 de setembre i va reunir al voltant d’un miler de participants.