Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Alumnes de 3r d’ESO dels instituts L’Estatut i Duc de Montblanc participen al programa Teixint xarxes Es tracta d’una iniciativa amb què es vol transmetre als joves tot un seguit de valors per comprendre el món des d’una perspectiva oberta i crítica https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Alumnes de 3r d’ESO dels instituts L’Estatut i Duc de Montblanc participen al programa Teixint xarxes

Es tracta d’una iniciativa amb què es vol transmetre als joves tot un seguit de valors per comprendre el món des d’una perspectiva oberta i crítica
Més de 250 joves de 3r d’ESO dels instituts L’Estatut i Duc de Montblanc de Rubí han participat aquest curs al projecte Teixint xarxes, una proposta d'educació i conscienciació per la pau, la ciutadania i la solidaritat que impulsen conjuntament la Universitat Internacional de la Pau i l’Ajuntament de Rubí. El programa vol transmetre valors i eines entre els joves per a la comprensió del món des d'una perspectiva oberta i crítica, amb l'objectiu de contribuir al desenvolupament de persones i societats més justes.

Al llarg de les 8 sessions que s’han realitzat aquest curs s’han treballat aspectes com les injustícies, el repartiment desigual de la riquesa, la dificultat d'accés als recursos, els conflictes i la seva resolució, els prejudicis, estereotips i discriminacions sobre el fet migratori i el consum responsable, així com l’empatia, el coneixement de l'altre i el respecte als drets humans.

Teixint xarxes es va iniciar el curs 2004-2005, fruit de la voluntat d'arribar a la població més jove. És un projecte adreçat als alumnes de secundària amb l'objectiu de facilitar-los una visió del món des d'una perspectiva oberta i crítica.

L’any vinent, els organitzadors es marquen com a objectius consolidar el programa a l’institut L’Estatut (aquest curs ha estat la primera vegada que hi ha participat), oferir el programa a la resta d’instituts de la ciutat i, com a mínim, sumar-ne un més.