Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Al voltant d’un 67% dels treballadors de l’Ajuntament de Rubí secunden la vaga general Unes 900 persones, segons dades de la Policia Local, s’han concentrat aquest migdia a la plaça de Pere Aguilera per reivindicar els drets socials i laborals de la ciutadania. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Al voltant d’un 67% dels treballadors de l’Ajuntament de Rubí secunden la vaga general

Unes 900 persones, segons dades de la Policia Local, s’han concentrat aquest migdia a la plaça de Pere Aguilera per reivindicar els drets socials i laborals de la ciutadania.
Al voltant d’un 67% dels treballadors i treballadores de l’Ajuntament de Rubí han secundat la convocatòria de vaga general celebrada aquest dimecres arreu del país per reivindicar els drets socials i laborals dels ciutadans. Aquesta no és una acció de protesta aïllada. I és que, des del mes de juliol, la plantilla municipal es concentra cada “divendres negre” per mostrar el seu rebuig davant les retallades dels governs català i espanyol.

Amb l’objectiu de garantir la prestació dels serveis essencials a la ciutadania, el consistori ha pactat amb els representants sindicals de l’Ajuntament uns serveis mínims que s’han complert amb normalitat. Així, han quedat coberts l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) Centre, Serveis Socials, PROURSA, Serveis Funeraris, Protecció Civil i el Mercat, entre d’altres.

Manifestació multitudinària
A les 11h del matí, unes 900 persones han iniciat una manifestació a la plaça de la Nova Estació que els ha portat fins a la plaça de Pere Aguilera, passant pel centre de la ciutat. Els manifestants han mostrat el seu rebuig envers les polítiques d’austeritat dels governs de Mas, Rajoy i Merkel.

Un cop a la plaça de l’Ajuntament, els representants sindicals han pronunciat els seus discursos, en què explicaven que aquesta vaga general “només és el primer pas” i que cal seguir lluitant “contra les retallades en despesa social, sanitat i educació”, entre d’altres.

Incidències
Segons la Policia Local, la jornada de vaga d’aquest dimecres ha estat més tranquil·la que l’anterior convocatòria del mes de març.

Durant el matí, però, s’han registrat alguns incidents, com ara la crema de pneumàtics als ponts de Can Jardí i de Cova Solera i al camí d’Ullastrell, a l’alçada de l’empresa Continental, que durant una estona han impedit la circulació dels vehicles. A primera hora també s’han incendiat els pneumàtics d’un taller ubicat a la confluència entre la carretera de Terrassa i l’avinguda de l’Estatut. La presència de diversos piquets informatius ha bloquejat, puntualment, l’accés a algunes empreses.