Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

AJUNTAMENT I CONSTRUCTORS BUSQUEN FÓRMULES PER FOMENTAR L’OCUPACIÓ A RUBÍ AMB EL PLA ZAPATERO Varia el calendari de les trobades informatives amb veïns per evitar la coincidència amb la campanya de les europees. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

AJUNTAMENT I CONSTRUCTORS BUSQUEN FÓRMULES PER FOMENTAR L’OCUPACIÓ A RUBÍ AMB EL PLA ZAPATERO

Varia el calendari de les trobades informatives amb veïns per evitar la coincidència amb la campanya de les europees.
L’Ajuntament de Rubí s’ha trobat recentment amb el Gremi de Constructors del Vallès Occidental per fer balanç del desenvolupament del procés d’adjudicacions de les obres finançades pel Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL) a les empreses locals.

La reunió, a la que van assistir diversos tècnics municipals i una desena de representants del Gremi de Constructors va servir per analitzar els mecanismes necessaris que caldria posar en marxa per part d’ambdues parts per tal d’augmentar aquesta participació en pròximes licitacions i millorar així la participació d’aquestes empreses en projectes futurs.

Per una banda, des de l’Ajuntament de Rubí es va apuntar la voluntat d’adaptar al màxim possible els futurs projectes al tipus de licitacions de projectes menors, és a dir, projectes de menor quantia per així prioritzar que les empreses locals optin a la seva execució, i ajustar algunes de les clàusules dels plecs de condicions per concretar més els aspectes relacionats amb la generació d’ocupació.

Per l’altra, el Gremi de Constructors es va mostrar disposat a posar en marxa aspectes adreçats a millorar la qualitat de les ofertes, augmentar la informació requerida en la memòria tècnica dels projectes i reorientar les seves activitats per tal d’adaptar-les al funcionament de l’obra pública.

El regidor de Desenvolupament Urbà, Roger García, ha explicat que “de forma directa o indirecta (per subcontractació), les empreses de Rubí participen en 13 de les 31 obres del Pla Zapatero i un mínim de 770 persones hi treballen en elles“.

García ha informat que “les empreses amb seu a Rubí han presentat pressupost per fer 26 de les 31 obres finançades pel Pla Zapatero, i han estat contractades a 7 d’aquestes obres. Dit d’una altra forma, en 3 de cada 10 obres locals a les que s’han presentat han aconseguit el contracte Aquest percentatge és encara superior si ens fixem en els contractes que s’han endut les empreses locals en aquelles obres que no requerien la condició de classificació perquè tenen un pressupost inferior als 350.000 €. Les empreses de Rubí s’han presentat a 12 de les 15 obres que compleixen aquestes característiques i 6 s’han endut el contracte: el 50 %”. El regidor creu que les xifres evidencien la necessitat d’incrementar la participació de les empreses locals per tal que aconsegueixin un major nombre de contractes.

Canvis a les trobades de l’acaldessa amb els ciutadans

La trobada informativa sobre les obres del FEIl programada per al pròxim 2 de juny amb els veïns del districte 4, ha estat ajornada fins al 9 de juny per evitar la seva coincidència amb la campanya de les eleccions europees.

Així, les pròximes convocatòries queden de la següent forma:
- 3a trobada informativa: 9 de juny, 19 h, Rubí+ D (districte 4)
- 4a trobada informativa (darrere): 16 de juny, 19 h, Rubí+D (districtes 3 i 1)

A la darrera sessió, celebrada el 19 de maig al Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol, a la que van assistir una cinquanena de veïns, es va facilitar informació general de totes les obres FEIL fent especial incidència en les actuacions del districte com ara el vial d’accés al nou CEIP del carrer Mallorca, el nou parc de la Bòbila Saltó, el vial de connexió entre les rotondes de la carretera de Terrassa i la de Sabadell, i la nova zona verda que es construeix al voltant de l’escola Bressol La Lluna.

A la trobada també es va informar sobre altres actuacions que afecten al districte, com ara el Pla de barri a El Pinar i, molt especialment, les obres a la nova zona urbanitzada coneguda com el sector A-4, situada al costat de la plaça d’Andalusia que aquesta setmana obrirà un vial de sortida a la carretera comarcal 1413.

Més informació