Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ajuntament i CN Rubí col·laboren per millorar l’eficiència energètica a les instal·lacions del club Aquesta col·laboració público-privada, que s’emmarca en el Pla de Reactivació Econòmica, ha permès un estalvi de 9.000 euros anuals. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Ajuntament i CN Rubí col·laboren per millorar l’eficiència energètica a les instal·lacions del club

Aquesta col·laboració público-privada, que s’emmarca en el Pla de Reactivació Econòmica, ha permès un estalvi de 9.000 euros anuals.
L’Ajuntament de Rubí ha posat en marxa una prova pilot per tal de millorar l’eficiència energètica a les instal·lacions esportives municipals i, d’aquesta manera, reduir-ne el consum energètic i la despesa econòmica. Aquesta primera experiència s’ha dut a terme en col·laboració amb el Club Natació Rubí.

El regidor de l’àrea de Planificació Estratègica i Govern, Jaume Buscallà, ha explicat que aquesta col·laboració amb el CN Rubí “està donant els seus fruits i marca les línies de treball a seguir amb altres entitats de la ciutat”. Buscallà ha recordat que, actualment, la despesa energètica suposa entre el 15 i el 20% dels costos de les empreses del país i que Espanya és el 5è país on l’energia té un cost més elevat. “Això fa que ens prenem molt seriosament la millora de l’eficiència energètica”, ha assegurat el regidor. Buscallà també ha explicat que aquesta col·laboració s’emmarca en el Pla de Reactivació Econòmica i en el projecte Rubí Brilla. Tal com ha dit el responsable de l’àrea de Planificació Estratègica i Govern, “donem molta importància a les polítiques medi ambientals i a la reducció dels costos energètics”.

A partir de les accions definides a les reunions mantingudes amb el consistori, el Club Natació Rubí ha aconseguit estalviar-se el 6% del cost en energia elèctrica respecte l’any passat, és a dir, uns 9.000 euros anuals. El CN Rubí és ara una entitat més competitiva, ja que ha estalviat diners mantenint la qualitat del servei que ofereix als seus actuals 7.000 socis i sòcies.

Francisco Mateo, gerent del club, ha explicat que “pel CN Rubí ha estat molt important aquesta col·laboració amb l’Ajuntament, que ens ha permès complir els objectius que ens havíem marcat”. Mateo ha comentat que el seguiment diari i mensual dels consums de les instal·lacions els ha permès solucionar possibles desviacions al moment. “Es tracta de fer millores contínues. Els preus no paren d’augmentar i, gràcies a aquestes mesures, compensem la pujada del preu dels subministraments”.

Per la seva banda, el cap de manteniment del club, Juan Antonio Calero, ha avançat que estan treballant en un nou projecte d’il·luminació de les instal·lacions amb llums LED. Calero també ha explicat que han dut a terme una campanya de conscienciació sobre el consum d’aigua entre els socis i sòcies del club.

L’Ajuntament estalvia en la mesura que estalvia el CN Rubí donat que el consistori, per conveni, finança el cost dels subministraments (llum, aigua i gas) durant un any fins que l’entitat els liquida a l’administració local.

El pressupost del club per cada temporada és de 2,2 milions d’euros. La temporada 2010-2011, el 16% d’aquesta quantitat, és a dir, 350.000 euros, es va destinar a subministraments (electricitat, aigua i gas). D’aquests 350.000 euros, el 43% (150.000 euros) era despesa d’energia elèctrica.

L’acció més rellevant que ha comportat l’estalvi esmentat ha estat la instal·lació de bateries de condensadors per a la compensació d’energia reactiva. En total s’ha fet una inversió de 4.650 euros, que s’han amortitzat en uns 5 mesos.

D’aquesta manera s’aconsegueix un pas més en l’assoliment dels objectius de reducció de consum energètic i d’emissions de gasos d’efecte hivernacle que s’està impulsant a través de vàries accions i projectes incloses en el Pacte d’Alcaldes per una Energia Sostenible, al qual Rubí s’hi va adherir el 2008.