Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ajuntament, Generalitat i Red Eléctrica ultimen el nou traçat de les línies de Can Fatjó https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Ajuntament, Generalitat i Red Eléctrica ultimen el nou traçat de les línies de Can Fatjó

El regidor de Medi Ambient, Xavier Reinaldos, ha informat que “s’està treballant d’una forma intensa tant amb la Generalitat, com amb la companyia elèctrica i ara amb Castellbisbal” per consensuar el traçat definitiu que permeti el trasllat dels més de 5 km de línies d’alta tensió que travessen el nucli urbà de Rubí, passant per l’avinguda de Can Fatjó.

El regidor ha fet aquestes declaracions davant la preocupació manifestada durant els darrers dies per la Comissió Contra les Línies d’Alta Tensió (CCLAT) per la lentitud amb que avancen les negociacions que han de donar com a resultat el trasllat de les línies. Una preocupació que, per al regidor, “és comprensible però no es correspon en absolut amb l’evolució de les reunions de treball que s’estan mantenint des que el passat mes de maig vàrem signar el conveni”. Reinaldos ha volgut deixar clar “que el procés que hem iniciat és complexEl regidor s’ha trobat en dues ocasions amb membres de la CCLAT per informar-los sobre l’evolució de les converses i demana “col•laboració i no confrontació” per trobar una solució definitiva a un problema que pateix la ciutat, i més directament els veÏns de Can Fatjó des de fa més de 20 anys. “És difícil anar més ràpids si tenim en compte que intervenim 2 ajuntaments, la Generalitat i Red Elèctrica. Si posar d’acord a dues parts és complicat, posar d’acord a 4 requereix el seu temps. A aquesta circumstància cal afegir el canvi de govern a la Generalitat que no ajuda precisament a accelerar qualsevol negociació que s’estigui duent a terme en aquests moments”.

Reinaldos ha informat que després de la signatura del conveni es va posar sobre la taula una primera proposta amb la que l’Ajuntament de Rubí es va mostrar en desacord ”perquè afectava de forma important el corredor ecològic de la Serra de Can Guilera i vàrem començar a treballar propostes alternatives de menor impacte al medi natural.”

Fa poques setmanes, l’Ajuntament de Castellbisbal també va signar un conveni de trasllat de línies amb la Generalitat i després de diverses trobades entre el consistori de la ciutat veïna i el de Rubí, “hem treballat un nou traçat conjunt de menor impacte i més beneficiós per a Rubí”, ha explicat el també tinent d’alcalde. Aquest nou traçat proposa la compactació de línies que ja existeixen a l’actualitat i ja ha estat presentat tant a l’Ajuntament de Castellbisbal com a la Direcció General d’Energia de Catalunya. El regidor ha anunciat que “per prudència no farem públic el traçat fins que aquest no sigui definitiu i consensuat per totes les parts per evitar generar expectatives que no es puguin concretar”.

En aquests moments, segons ha informat Xavier Reinaldos, s’estan estudiant diferents propostes i “estem convençuts que la proposta de traçat final serà un compendi del que tenim a sobre de la taula. Ara estem a l’espera que Red Eléctrica ens faci arribar el projecte que considera definitiu”. A partir de la concreció del traçat definitiu, la companyia elèctrica disposarà de 4 mesos per presentar el projecte executiu i s’iniciaran els tràmits d’expropiació amb els terrenys afectats.