Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ajuntament, APIS i administradors de finques col·laboren en la dinamització dels espais d’activitat econòmica als 11 PAE de Rubí Actualment, hi ha 275 espais disponibles als Polígons d’Activitat Econòmica (PAE). https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Ajuntament, APIS i administradors de finques col·laboren en la dinamització dels espais d’activitat econòmica als 11 PAE de Rubí

Actualment, hi ha 275 espais disponibles als Polígons d’Activitat Econòmica (PAE).
Les empreses que vulguin implantar-se a Rubí ho tindran molt més fàcil després de l’acord de col·laboració signat entre l’Ajuntament de Rubí i els Col·legis d’Agents de la Propietat Immobiliària de Barcelona (APIB) i d’Administradors de Finques de Barcelona i Lleida (CAFBL), als quals pertanyen els col·legiats del sector que operen a la nostra ciutat.

L’acte ha comptat amb l’assistència de l’alcaldessa de Rubí, Carme García, els presidents d’ambdós col·legis, Enric Vendrell (CAFBL) i Joan Ollé (APIB), i el delegat de la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa, David Chaler, a més de 14 associats de les dues entitats col·legials.

Aquesta col·laboració, que s’emmarca dintre d’una de les línies d’actuació de l’Acord Econòmic i Social (ADES) signat fa uns mesos per potenciar els Polígons d’Activitat Econòmica (PAE) de Rubí, “és una part del camí per fer de Rubí una ciutat econòmicament activa – segons l’alcaldessa- per tal d’obrir-se a l’exterior i poder seguir sent una ciutat empresarial i industrial”. Carme García ha afegit que amb aquest acord, amb el qual es posarà en funcionament un eina on tothom podrà consultar l’estat del sòl industrial de la ciutat, “es dona una pas important per tal de continuar tenint activitat econòmica per poder superar la crisi i promocionar el territori, ja que la creació d’empreses genera ocupació que a l’hora es bàsica per la cohesió social”. A més, el projecte està en línea amb el Pla de reactivació econòmica i treball que està acabant de definir el consistori amb els agents econòmics i socials.

Per la seva banda, el delegat de la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa, que ha col·laborat de forma activa en aquest projecte, ha assegurat que l’entitat se sent “protagonista secundari en aquesta acció que suposa una fita més en la col·laboració permanent entre ambdues entitats, amb la posada en marxa de diverses accions als PAE de Rubí”.

El president del Col·legi d’Administradors de Finques (CAFBL), Enric Vendrell, considera el conveni una oportunitat per reactivar l’activitat per tots els col·legiats rubinencs i de l’entorn ja que crea “un instrument de comunicació actualitzat que suposa una iniciativa innovadora per difondre la informació de la situació dels polígons entre totes aquelles persones interessades en invertir en la ciutat”.

Per la seva banda, el president del Col·legi d’APIS, Joan Ollé, ha agraït poder participar en “un projecte de futur que tant de bo es pogués estendre a la resta de municipis del país per facilitar la sortida de la crisi” i ha encoratjat al consistori a impulsar més iniciatives d’aquest tipus.

Més del 80% dels col·legiats de Rubí que ofereixen sòl industrial han manifestat la voluntat d’adherir-se al conveni, alguns dels quals han estat presents en les taules de treball impulsades des de l’Ajuntament per a aquest projecte.

Un oferta a l’abast de tothom

Aquest conveni entre l’Ajuntament i els dos col·legis professionals permetrà que tota l’oferta de sòl i d’espais industrials, tant des de la perspectiva d’informació pública com privada, sigui fàcilment accessible amb l’objectiu final de dinamitzar els espais d’activitat econòmica en el conjunt dels 11 polígons d’Activitat Econòmica que hi ha al terme municipal.

En l’actualitat, segons les dades del cens de l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) de l’Ajuntament de Rubí dels 1.285 espais de sòl industrial que hi ha als polígons de la ciutat, un total de 275, entre terrenys, naus i oficines, es troben en disposició de ser ocupats.

Tota la informació quedarà centralitzada al portal telemàtic www.rubiempresa.net que oferirà un servei de cerca d’espais d’activitat econòmica on els interessats podran posar-se en contacte amb els agents de la propietat immobiliària que operen a Rubí. L’eina es posarà en marxa durant les pròximes setmanes.