Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Activitats escolars i pedalada popular per celebrar la Setmana de la Mobilitat La línia 4 del servei d’autobús ja circula pel centre de la ciutat des del dilluns, 15 de setembre. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Activitats escolars i pedalada popular per celebrar la Setmana de la Mobilitat

La línia 4 del servei d’autobús ja circula pel centre de la ciutat des del dilluns, 15 de setembre.
“Espai lliure, aire lliure” és el lema d’enguany de la Setmana de la mobilitat sostenible i segura que se celebra a Rubí del 22 al 29 de setembre per quart any consecutiu. Durant aquests dies s’organitzen activitats escolars i una pedalada popular amb l’objectiu de promoure el transport públic i contribuir d’aquesta manera a una mobilitat més sostenible i segura.

En la presentació de les activitats en roda de premsa, el regidor de Seguretat, Espai Públic i Mobilitat, Francisco Rodríguez, ha destacat que el tret més important d’aquesta celebració a Rubí és “el tancament de l’illa de vianants, amb el qual hem fet un gran salt qualitatiu en mobilitat”, tot i que ha afegit que “encara queden algunes modificacions per fer”. En relació a això ha anunciat que la línia 4 del servei de transport urbà ja circula pel centre.

Activitats escolars

La setmana comença amb l’activitat “Al carrer tots hi pintem!” el dilluns, 22 de setembre, per commemorar el Dia Europeu Sense Cotxes. Aquesta commemoració es va celebrar per primera vegada a Catalunya l’any 1999. Els alumnes de 3r a 6è de primària ocuparan l’espai comprès entre el carrer Montserrat i la plaça Catalunya per reivindicar mitjançant dibuixos la possibilitat de gaudir del carrer per part de tots els vianants. Es tracta de la tercera edició d’aquesta activitat, en la qual hi participen al voltant de 300 nens i nenes.

També es repartiran a tots els centres escolars uns 800 pacs amb fitxes didàctiques, una guia educativa i carpetes. A partir d’aquest material, els alumnes de 6è de primària de totes les escoles participaran en debats en grup sobre l’ús del transport públic. Cada classe es dividirà en 4 grups i cadascun haurà de defensar i justificar un dels valors: ambiental, estalviador, segur i idealista. D’entre tots els centres participants de Catalunya sorgirà un treball guanyador escollit mitjançant votacions al web www.mobilitat.net, amb un premi que consisteix en una sortida a la Vall de Núria. Tots els grups participants entraran en el sorteig d’una visita guiada a les cotxeres del transport metropolità de Barcelona.

Per altra banda, els alumnes també dissenyaran a nivell individual còmics i vinyetes a les aules sobre aquesta temàtica. Tots els còmics s’exposaran a l’entrada de cada centre.

El treball en grup i l’elaboració de còmics formen part de la campanya “A tots ens mou una causa” a favor de l’ús del transport públic que organitza l’ATM per a tots els municipis que s’han adherit a aquesta celebració.

Pedalada popular

Per segon any consecutiu, el 28 de setembre tindrà lloc una pedalada popular sota el lema “Pedala contra el canvi climàtic”. Com a novetat, la bicicletada que organitza anualment el mercat i que enguany arriba a la 12ª edició s’uneix a aquesta activitat. El regidor de Mobilitat ha explicat que “la unificació de les dues pedalades donarà més importància a l’activitat i farà que hi hagi la màxima participació possible”.

Per altra banda, el regidor d’Esports, Josep Antoni Serra, ha afegit que aquesta unió de les dues pedalades “és important per estalviar recursos humans i unificar esforços econòmics i d’organització”. Segons ha afirmat, s’espera una participació d’unes 800 persones tenint en compte que l’any passat van participar a la pedalada del mercat unes 650 persones. Serra també ha explicat que s’enviaran unes 6500 cartes a les escoles de Rubí adreçades als alumnes de primària i secundària per informar-los sobre aquesta activitat.

El recorregut, que s’iniciarà a les 10 h al mercat, es farà per diferents carrers del casc urbà fins arribar cap a les 11.30 h al bosc de Ca n’Oriol, on hi haurà un esmorzar (una botifarrada popular) i un petit obsequi per a tots els participants. També es lliuraran premis a la millor disfressa, bicicleta més original i grup més imaginatiu. Tots els participants de la pedalada entraran en un sorteig de regals amb el número de dorsal.

Les inscripcions per participar a la pedalada ja es poden fer en el mercat municipal, al carrer de Cal Gerrer, s/n. Està previst convocar una roda de premsa pròximament des del mercat municipal per ampliar tota aquesta informació i el contingut de les activitats.

A nivell de Catalunya, 69 municipis s’han adherit en aquesta campanya, 23 més que en l’edició anterior. Més informació a www.pedala.org

Dades del parc mòbil

• Actualment a Rubí hi ha gairebé 45.000 vehicles, dels quals el 72,5% són turismes (32.575), seguit de camions (5.583), motocicletes (3.557) i ciclomotors (2.391). La resta correspon a autobusos, tractors i remolcs.

Dades d’accidentalitat

• Durant el primer semestre de 2008 s’han produït a Rubí un total de 298 accidents sense víctimes mortals.
• Els accidents més habituals han estat per envestida lateral (73 casos) i xocs amb objecte fix o animal (53 casos).
• El dia de la setmana que registra més accidentalitat és el dijous, amb 54 accidents
• El turisme és el vehicle més implicat en accidents (241 accidents), seguit de camions i ciclomotors.