Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Activitats al novembre al voltant del dia contra la violència de gènere El 25 de novembre se celebra el Dia Internacional contra la Violència de Gènere i amb motiu d’aquesta commemoració l’Ajuntament organitza diferents activitats al llarg d’aquest mes, començant el 9 de novembre amb un taller de defensa personal per a dones. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Activitats al novembre al voltant del dia contra la violència de gènere

El 25 de novembre se celebra el Dia Internacional contra la Violència de Gènere i amb motiu d’aquesta commemoració l’Ajuntament organitza diferents activitats al llarg d’aquest mes, començant el 9 de novembre amb un taller de defensa personal per a dones.
El 25 de novembre se celebra el Dia Internacional contra la Violència de Gènere i amb motiu d’aquesta commemoració l’Ajuntament de Rubí ha organitzat diferents activitats al llarg d’aquest mes de novembre.
Taller de defensa personal, exposicions, xerrades, espectacles i cinema formen part d’aquest programa que comença el dijous, 9 de novembre, amb el taller de defensa personal per a dones amb prèvia inscripció al servei de la Dona (Edifici Rubí + D, Rambleta de Joan Miró, s/n. Tel. 93 591 39 00).

Les activitats per al dia de la celebració (25 de novembre) es concentraran a la plaça Catalunya, on hi haurà un espai lúdic per a infants i l'exposició 'No més violència contra les dones' que organitza Amnistia Internacional. Ambdues activitats es faran a les 17 h. A continuació, cap a les 18 h, hi haurà la lectura del manifest a càrrec dels diferents col•lectius de Rubí, amb la presència del periodista Xavier Bonastre, Antonia Luna, per part de les dones del barri de El Pinar, i l'empresari Francisco Martínez.
Durant la jornada del dia anterior, dia 24, es recolliran signatures i es repartiran flors durant tot el dia al Mercat Municipal i a les places de la Nova Estació i Catalunya.

La violència de gènere a Rubí en xifres

Durant el 2006 i segons a dades recollides per la Policia Local fins mitjans d’octubre, s’han rebut al municipi 210 avisos relacionats amb la violència de gènere, s’han tramitat 106 denuncies i s’ha detingut a 77 persones al respecte.

Tot i així, des del 2003 a Rubí s’han registrat uns 600 possibles casos relacionats amb la violència de gènere. En general, cada any es dicten al municipi una mitjana d’un centenar d’ordres d’allunyament. Des del gener passat ja se n’han dictat 59.

Els avisos rebuts per la Policia Local l’any 2003 van ser 6, davant els 258 rebuts l’any passat.

Des de l’’Ajuntament de Rubí s’ha treballat per implantar un circuit d’atenció a les víctimes de maltractaments de forma transversal entre Policia Local i els serveis de la Dona i Serveis Socials. D’aquesta manera, els serveis que s’ofereixen són:

  • Assessorament legal.
  • Assessorament psicològic.
  • Informació general sobre procediments habituals, com els tràmits de denuncies, drets, ordres de protecció i d’allunyament.
  • Protecció, seguiment i acompanyament al jutjat i als intercanvis en casos de custòdia compartida dels fills.
  • Telèfon d’assistència permanent: a cada usuària se li facilita aquest aparell, que un cop polsat envia una senyal automàtica al servei d’emergències.
  • La casa d’emergències: les dones que ho desitgin poden allotjar-se en aquest lloc amb els seus fills durant uns dies mentre inicien possibles tràmits.