Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Acord per al finançament de microcrèdits L'Ajuntament i 'La Caixa' han signat un conveni per fomentar petits préstecs per finançar projectes d’autoocupació adreçats a persones que pateixen exclusió financera. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Acord per al finançament de microcrèdits

L'Ajuntament i 'La Caixa' han signat un conveni per fomentar petits préstecs per finançar projectes d’autoocupació adreçats a persones que pateixen exclusió financera.
L’acord signat per l’alcaldessa, Carme García, i el delegat de l’àrea de Negoci de Rubí de “la Caixa”, Agustín Ascaso, facilitarà les operacions de préstec de petites quantitats, adreçades a les persones amb dificultats per accedir al sistema tradicional de crèdit. De la mateixa manera, donarà suport i fomentarà la creació de projectes innovadors de persones amb caràcter emprenedor.

La signatura d’aquest conveni reconeix a l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) de l’Ajuntament de Rubí com a Entitat Social i contempla el compromís de l’OSE a fer d’enllaç entre els possibles beneficiaris finals dels microcrèdits i “la Caixa”. La funció de l’OSE es desenvoluparà durant totes les fases dels microcrèdits, des de la sol•licitud, passant per la seva constitució i fins al seu total pagament. Analitzarà la viabilitat del projecte, fent especial atenció al pla de negoci, el compromís personal del sol•licitant i la seva capacitat per contribuir amb una aportació no inferior al 5 % de la inversió.

Pot ser beneficiària d’aquests microcrèdits qualsevol persona que, amb l’objectiu de desenvolupar un projecte empresarial d’autoocupació, tingui dificultats per accedir als crèdits habituals del sistema financer. Aquests projectes han de ser de nova creació o que l’activitat s’hagi iniciat en un període inferior a 6 mesos.
Els beneficiaris poden aconseguir una quantitat de fins a 15.000 €, a un 5,5 % d’interès i a retornar en 4 anys.

Més informació