Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Accions per conscienciar sobre la prevenció de la sida amb motiu del Dia Internacional contra la Sida Els centres de secundària rebran material informatiu per repartir entre els joves. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Accions per conscienciar sobre la prevenció de la sida amb motiu del Dia Internacional contra la Sida

Els centres de secundària rebran material informatiu per repartir entre els joves.
L’Ajuntament organitza la setmana pròxima tot un seguit d’activitats per tal de sensibilitzar a la població en general de la importància de la prevenció per evitar la transmissió de la Sida. Amb motiu del Dia Internacional contra aquesta síndrome, que es commemora l’1 de desembre, s’ubicarà un Punt d’informació per distribuir material informatiu sobre la prevenció del VIH i altres malalties de transmissió sexual, com contactar amb el telèfon de la Sida o la necessitat de fer-se la prova, ja que aquest any s’ha celebrat la Setmana europea de sensibilització de la prova del VIH. El punt informatiu estarà ubicat a l’av. Francesc Macià amb el c/ Pere Esmendia aquest dilluns 2 de desembre, de 16.30 a 19 h. També es podrà assistir a la lectura de contes dramatitzats de les escriptores Mercè Rodoreda i Montserrat Roig que tractaran sobre les emocions i la vulnerabilitat de les relacions personals. L’acció està organitzada en col·laboració amb l’Associació CEPS, Associació per a la Prevenció i la Promoció de la Salut.
A més, també durant la setmana vinent es distribuirà material informatiu de prevenció i sensibilització en els diferents centres educatius de secundària de la ciutat.

Altres activitats relacionades amb aquesta commemoració, són una conferència i un taller de prevenció. La xerrada “Actualització sobre la Sida. Què ha canviat en els darrers anys i situació actual”, a càrrec del Dr. Miquel Aranda, adjunt del servei de medicina interna del Consorci Sanitària de Terrassa s’adreça a professionals, i es farà el pròxim 5 de desembre a l’auditori de l’edifici Rubí + D, de 13.30 a 15 h; mentre que el Taller de prevenció del VIH/Sida, a càrrec de l’Associació CEPS, es farà el 9 desembre, de 12 a 13.30 h a l’Ateneu.