Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Acaben els actes del Carnaval 2013 amb la crema de la sardina i l’entrega dels premis a les comparses guanyadores Centenars de persones participen en els actes finals de la festa. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Acaben els actes del Carnaval 2013 amb la crema de la sardina i l’entrega dels premis a les comparses guanyadores

Centenars de persones participen en els actes finals de la festa.
El lliurament dels premis a les tres comparses guanyadores del Concurs i la crema de la sardina i el Rei Carnestoltes a la foguera de l’Escardívol han estat els actes que han tancat la festa de Carnaval 2013.
Centenars de persones van acompanyar al seguici fúnebre fins a l’Escardívol, on es va cremar a la foguera la sardina que nens i nenes van realitzar als dos tallers infantils fets a la Biblioteca. Durant tot el recorregut de la cercavila, van participar membres de la Colla Gegantera de l’Escola Teresa Altet i dels Tronats del Tabal de la Colla de Diables de Rubí.

Posteriorment, l’Ateneu va ser l’escenari on els participants de les comparses guanyadores van rebre els premis de 700, 400 i 200 euros amb què estan dotats el 1r, 2n i 3r premi, respectivament.
La comparsa guanyadora, amb 90 punts, va ser El circ de la Scola té un somni: anar tots de colònies de l’AMPA de l’Escola Schola; el segon premi va ser per Vine a la festa de l’Associació Colla de Diables Rubeo Diablorum, amb 77 punts; i el tercer, amb 76 punts, per la comparsa Si ets un banc, on vas?, d’un col·lectiu particular.

Aquest any, en què no hi havia un tema en concret per facilitar la participació de la ciutadania, el jurat ha estat format enguany per membres de la companyia rubinenca de dansa amateur Companyia Metrónom, que han premiat les comparses en funció del conjunt del col·lectiu, de la creativitat del vestuari, del suport d’elements com vehicles o carrosses i de l’ambient musical.
Només 24 comparses, de les 28 que han participat a la rua, han pres part al concurs, en el que ha destacat la creativitat de les propostes, el disseny de les disfresses i un elements mòbils molt treballats. Així, s’han pogut veure des de Ali-Baba i els 40 ministres, una rèplica del joc “Apalabrados”, ratolins, marcians, aturats, cavernícoles, personatges de l’oest i pallassos, entre molts d’altres personatges.