Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

A Rubí s'ha regat fins ara 30.000 m2 de zona verda amb aigua freàtica per fer front a la sequera 6 camions cisterna s’encarreguen de fer aquest reg d’emergència per tal de garantir la supervivència d’espècies a places i carrers. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

A Rubí s'ha regat fins ara 30.000 m2 de zona verda amb aigua freàtica per fer front a la sequera

6 camions cisterna s’encarreguen de fer aquest reg d’emergència per tal de garantir la supervivència d’espècies a places i carrers.
La segona setmana d’abril es va posar en marxa a Rubí el sistema de reg de supervivència amb motiu de la sequera. Durant aquest primers deu dies de funcionament, s’ha regat gairebé 30.000 m2 de zones verdes amb un consum d’uns 800.000 litres d’aigua freàtica, el que representa el 31,6 % del total de superfície verda que hi ha a la ciutat.

Fins ara aquest reg s’ha fet a les zones més necessitades i a places que habitualment registren més afluència de gent, així com aquelles on s’han plantat arbustives i plantes més recentment per tal de contribuir a la seva implantació. També s’han regat uns 600 arbres ubicats arreu de la ciutat. El consum mitjà ha estat d’uns 10 - 12 litres/m2.

Per dur a terme aquest reg de supervivència, es disposa de 6 camions cisterna, tres dels quals són vehicles grans de 8000 litres de capacitat i tres més de petits de 2000 litres. Aquests vehicles disposen d’un sistema localitzador GPS que permet a l’Ajuntament conèixer la situació dels camions en tot moment, per exemple, la quantitat d’aigua que es gasta i el temps de reg a cada punt.

Gràcies a les pluges registrades aquest cap de setmana, especialment el divendres, dilluns i dimarts, 21 i 22 d'abril, s’ha suspès aquest reg de supervivència a l’espera de que continuï la pluja. En cas contrari, està previst que el dimecres 23 es reprengui la tasca.

Més informació