Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

A principis de 2013 es posarà en marxa la Finestreta Única Empresarial de Rubí a la Masia de Can Serra L’alcaldessa, Carme García, ha explicat l’estat d’execució de les 11 accions incloses al Pla de reactivació econòmica i treball a la comissió de seguiment del document. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

A principis de 2013 es posarà en marxa la Finestreta Única Empresarial de Rubí a la Masia de Can Serra

L’alcaldessa, Carme García, ha explicat l’estat d’execució de les 11 accions incloses al Pla de reactivació econòmica i treball a la comissió de seguiment del document.
L’alcaldessa de Rubí, Carme García, ha avançat als assistents a la reunió de seguiment del Pla de reactivació econòmica i treball i del Paquet de mesures extraordinàries de lluita contra la crisi 2012, celebrada aquest dimecres, que és previst que a principis de 2013 es posi en funcionament la Finestreta Única Empresarial de Rubí (FUER) a la Masia de Can Serra. Aquesta mesura permetrà la simplificació administrativa i una millora de l’atenció que el consistori ofereix a les empreses. García ha explicat que en breu s’iniciarà la formació de les persones que formaran part de la FUER.

En aquesta reunió, García també ha donat compte de l’estat d’execució de les altres 10 accions incloses al Pla de reactivació econòmica i treball als grups polítics i als agents econòmics i socials de la ciutat. Segons l’alcaldessa, “el Pla de reactivació econòmica i treball està al 100% en funcionament”.

A banda de la simplificació administrativa, l’alcaldessa també ha parlat de la millora de la xarxa de telecomunicacions. En aquest sentit, Carme García ha explicat que s’estan executant les obres que permetran desplegar la banda ampla a tota la ciutat, fruit d’un conveni amb Telefónica. De fet, ja hi ha empreses a qui se’ls està oferint aquest servei. “Telefónica ens ha dit que, en principi, el mes de juliol de 2013 tota la ciutat hauria d’estar cablejada. Aquesta és una reivindicació no només empresarial, sinó també de la ciutadania”, ha dit l’alcaldessa.

García ha explicat que ja s’ha creat la Comissió permanent del Consell de la Formació Professional i que el projecte Rubí Brilla, presentat a finals de 2011, avança molt ràpidament. En aquest sentit, ha parlat del conveni signat amb la UPC: “Tenim molts enginyers que ja estan fent el treball de final de carrera en empreses de la ciutat o fent auditories energètiques en una prova pilot als comerços de Rubí”.

Pel que fa a les mesures extraordinàries de lluita contra la crisi, l’alcaldessa ha parlat del Pla de xoc de polígons industrials, que contempla el desbrossament dels PAE i la millora dels accessos i de la senyalització; així com dels cursos per a aturats que s’estan portant a terme, amb temàtiques que engloben des de l’electromecànica fins a l’anglès comercial, passant per l’eficiència energètica, entre d’altres. Carme García també ha comentat que a finals de setembre es va posar en marxa l’Escola d’Emprenedoria, que també ha dut a terme altres cursos –més llargs–, conferències i monogràfics relacionats amb temes que afecten directament als emprenedors.

Nou paquet de mesures anticrisi
Per a l’any 2013, l’alcaldessa ha explicat que es preveu un nou paquet de mesures extraordinàries de lluita contra la crisi dotat amb 2,6 milions d’euros, 1,6 milions d’euros més que aquest 2012. “Si el primer ja tenia com a objectiu principal la reactivació econòmica i la creació d’ocupació, les mesures plantejades l’any 2013 encara posaran més èmfasi en aquesta qüestió“.

Una de les accions que s’estan plantejant en el marc d’aquest nou paquet de mesures anticrisi és el projecte 6+6, que consistiria en atorgar subvencions directes a les empreses per a la contractació de persones desocupades sense dret a prestació. “Donat que actualment no s’estan fent polítiques d’ocupació serioses, ni des de Madrid ni des de la Generalitat, i que els ajuntaments tenim prohibit contractar personal, estem buscant una fórmula per poder afavorir la generació d’ocupació, que és la nostra obsessió”.

En el marc de les mesures extraordinàries de lluita contra la crisi, i tenint en compte que un dels 3 objectius del consistori és el manteniment de l’espai urbà, l’alcaldessa ha avançat un altre projecte: Barris al dia. García ha explicat que s’ha proposat destinar recursos extraordinaris per poder fer front a petits projectes de millora urbana i de l’espai públic als barris de la ciutat, un treball que es faria amb la col·laboració de les entitats de Rubí. L’alcaldessa ha dit que l’objectiu és que “la inversió que fem de manteniment als barris es pugui decidir a partir de les reunions que contempla el projecte Compromís de barri. No es tracta d’un pressupost participatiu, però sí que volem que els veïns prioritzin les actuacions que hem detectat que cal fer”.

L’alcaldessa també ha destacat un altre projecte, l’Smart PAE. L’any vinent es planteja dur a terme una prova pilot en un polígon d’activitat econòmica de la ciutat que consistiria en la col·locació de sensors en aquest PAE per optimitzar les despeses d’enllumenat, neteja, manteniment, recollida de residus, etc. Segons García, aquest projecte “posaria Rubí al capdavant dels temes relacionats amb l’eficiència energètica”.

A banda del repàs de l’estat de les 11 accions incloses al Pla de reactivació econòmica i treball, els assistents també han pogut conèixer el primer informe d’indicadors econòmics que serviran per analitzar l’impacte de les diferents accions que s’estan duent a terme.