Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

A mitjans d'abril es tallarà al trànsit el carrer Abat Escarré per les obres de renovació del FEIL El Pla Zapatero subvenciona tres projectes de construcció de vials al polígon Molí de la Bastida, al carrer Mallorca i al sector Z. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

A mitjans d'abril es tallarà al trànsit el carrer Abat Escarré per les obres de renovació del FEIL

El Pla Zapatero subvenciona tres projectes de construcció de vials al polígon Molí de la Bastida, al carrer Mallorca i al sector Z.
A mitjans d’abril començaran les obres de renovació del carrer Abat Escarré, situat entre les places Pearson i del Progrés. Aquest projecte està subvencionat pel Fons estatal d’inversió local (FEIL) amb uns 580.000 euros. Les obres, que aniran a càrrec de l’empresa Obres i Serveis Roig S.A. i tenen una durada prevista de quatre mesos i mig, consisteixen en la renovació del carrer a nivell soterrat i en superfície.

En el tram comprès entre la plaça Progrés fins a Monturiol, es renovaran i ampliaran les voreres fins a una amplada d’1,5 metres. En el tram entre el carrer de Monturiol i la plaça Doctor Pearson s’adequaran els serveis urbans soterrats (llum, aigua, gas, telèfon) i es renovarà el tram de col•lector. També s’ampliaran les voreres i s’asfaltarà la calçada. Pel que fa al mobiliari urbà, es posaran bancs, papereres, pilones i senyalització vertical. Es renovarà el sistema d’enllumenat i es construirà una xarxa de reg per degoteig per regar els arbres que s’hi plantaran. Tot aquest segon tram serà de plataforma única, és a dir, les voreres estaran al mateix nivell que la calçada per donar prioritat al pas de vianants.

Com a conseqüència de les obres, es tallarà al trànsit tot el carrer Abat Escarré mentre durin les obres i s’eliminaran totes les places d’estacionament i la parada de la deixalleria mòbil, ubicada en Abat Escarré amb Balmes.

Per altra banda, els carrers de Federico García Lorca i Pintor Coello seran de doble sentit de circulació en el tram comprès entre els carrers Prim i Passeig del Ferrocarril, per garantir l’accés dels veïns als seus garatges.

Els contenidors de recollida d’escombraries situats a la cruïlla d’Abat Escarré amb Federico García Lorca es traslladaran a la cruïlla amb Monturiol.

També hi haurà afectacions en el servei d’autobús urbà. Per una banda, es modificarà el recorregut de la línia 2, que fins ara circulava per Abat Escarré. L’itinerari alternatiu serà pels carrers Cervantes, Cal Príncep i avinguda de Can Cabanyes. Com a conseqüència, es traslladen dues parades d’autobús al carrer Cervantes i al carrer de Cal Príncep amb General Prim. Les parades eliminades estaran degudament senyalitzades i s’hi indicarà el nou emplaçament. També es trasllada la zona de càrrega i descàrrega situada al carrer Cal Príncep per tal de permetre el gir de l’autobús.

Altres obres d’urbanització finançades pel FEIL

A partir de la pròxima setmana començaran diverses obres subvencionades pel FEIL relacionades amb vials, situats al polígon Molí de la Bastida, al carrer Mallorca i al sector Z.

A finals d’aquesta setmana o principis de la pròxima s’iniciaran les obres d’ampliació del vial urbà de connexió de les carreteres BP-1503 i C-1413a en el polígon Molí de la Bastida, amb un pressupost de 943.000 euros.

Els treballs, que aniran a càrrec de l’empresa Romero Gamero (ROGASA) i tenen una durada prevista de sis mesos, consisteixen la construcció d’un vial de 20 metres d’amplada per tal de permetre el doble sentit de circulació entre ambdues rotondes. Es tracta d’una calçada de 12 metres d’amplada i voreres de 4 m a cada costat. La renovació del tram inclou tasques d’urbanització com ara la construcció d’embornals per a la recollida d’aigües, la instal•lació d’un sistema d’enllumenat i la plantació d’arbres. També s’arranjaran dos espais pròxims a la rotonda de la BP-1503 amb la carretera de Terrassa, destinats a zones verdes, on s’hi instal•laran papereres, bancs i un sistema de reg per degoteig.

Mentre es duen a terme les obres, es restringeix al trànsit la via afectada, que fins ara s’utilitzava de baixada en sentit Terrassa.

Després de setmana santa s’iniciaran les obres d’urbanització d’un vial que connectarà amb el futur CEIP que està previst construir en el carrer Mallorca i per al qual l’Ajuntament ha cedit a la Generalitat la parcel•la de propietat municipal de 7.211 m2.

El projecte consisteix en la construcció de diferents carrers d’accés a aquests terrenys que actualment no estan edificats. Així, es podrà accedir al futur centre des de l’avinguda de l’Estatut, carrer Anton de Borja i carrer Mallorca amb carrers de prolongació en uns terrenys que actualment no estan edificats.

L’accés des del carrer Anton de Borja es farà amb un vial de 6 metres de calçada i voreres de 5 metres d’amplada que s’ampliarà a la zona més pròxima on s’ha de construir el centre per a ubicar-hi una zona d’aparcament de cotxes.

La zona que queda entre el carrer i el futur edifici es destinarà a zona verda, on s’hi plantaran arbres, s’hi instal•laran bancs, paperers i un sistema de reg per degoteig. El projecte també preveu la construcció d’una plaça d’accés a l’escola on s’hi instal•laran bancs, papereres i sistema d’enllumenat. Es farà un nova xarxa de clavegueram, amb embornals i pous de registre i s’inclou les escomeses del CEIP (aigua, gas, telefonia i electricitat).

Les obres van a càrrec de l’empresa ACSA Obras e Infraestructuras, amb un pressupost de 630.000 euros. El termini d’execució de les obres és d’uns 4 mesos.

Amb motiu de les obres, s’eliminarà l’estacionament en el camí de Ca n’Oriol des del carrer Josep Sentis fins Miquel Gomita. També s’implantarà el doble sentit de circulació en els 3 següents trams: en el camí de Ca n’Oriol, entre els carrers Josep Sentis i Miquel Gomita; en el carrer de Miquel Gomita, entre el camí de Ca n’Oriol i Anton Borja; i en el carrer Anton Borja, entre els carrers Josep Sentis i Miquel Gomita.

El darrer projecte d’urbanització sobre vials previst està ubicat en el sector Z de Ca n’Oriol, és a dir, la zona compresa entre els carrers Segre, Llobregat, Francolí i Iriarte. En total són 3.843 m2 que es renovaran amb tasques d’explanació, canalització de les xarxes d’abastament d’aigua potable, de llum, gas i telèfon; de drenatge d’aigües pluvials i residuals, asfaltat de la calçada, construcció de voreres i instal•lació d’enllumenat públic. També s’arranjarà una zona verda a la vorera del carrer Segre, on es plantaran arbres i arbustiva, s’instal•larà papereres, pilones, bancs i cadires, senyalització vertical i un sistema de reg per degoteig.

L’empresa Gestion Ingeniería y Construcción de la Costa Dorada S. A (GICSA) és l’encarregada de fer les obres, amb un pressupost de 550.500 euros, i el termini d’obres és d’uns cinc mesos, aproximadament.