Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

'A casa, tria el color i encerta' ensenyarà a 7.000 escolars rubinencs a seleccionar els residus Tots els alumnes de 3 a 12 anys participaran en aquesta activitat a les seves escoles. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

'A casa, tria el color i encerta' ensenyarà a 7.000 escolars rubinencs a seleccionar els residus

Tots els alumnes de 3 a 12 anys participaran en aquesta activitat a les seves escoles.
Els alumnes de l’Escola Pau Casals seran els primers que participaran en l’activitat educativa que, a través de “A casa,tria el color i encerta”, es durà a terme durant els mesos d’octubre i novembre als centres educatius de la ciutat. La proposta educativa de l’Ajuntament de Rubí permetrà treballar la selecció de residus a l’escola amb activitats lúdiques que introduiran les problemàtiques mediambientals que generen els residus, com el malbaratament alimentari, i incentivant la selecció correcta per tal que aquests materials es puguin recuperar de nou. La finalitat d’aquesta campanya és arribar també a les llars dels nens i joves que participaran, per traspassar aquests coneixement a les famílies. Una de les activitats en què podran participar els alumnes d’educació infantil és l’escenificació del conte 'El cuiner màgic', on, a través d’una cuina feta amb materials reciclats (cartró, cd, taps de plàstic, etc.) que es portarà a les escoles, el protagonista del conte, en Pep Pa Sec, els explica de quina manera es seleccionen els residus que es manipulen a l'hora de fer el menjar a les respectives llars.

Les activitats programades estan dirigides a infants i joves de 3 a 12 anys, des dels cursos de P3 fins a 1er d’ESO. Els equips de docents d’escoles i instituts disposaran d’un CD que inclou un recull d’activitats de continuació a l’aula per a treballar continguts sobre la selecció de residus. Està previst que la campanya arribi a més de 7.000 alumnes en els propers dos mesos.
Aquest projecte està organitzat pel Servei Educatiu de Residus del consistori amb el suport d’Ecoembes i Ecovidrio.

Fa dos anys, l’Ajuntament va organitzar una acció educativa, adreçada també als alumnes de les escoles de la ciutat, per sensibilitzar-los de la necessitat de fomentar la selecció de residus. En aquella ocasió, un 6700 escolars rubinencs van participar en les activitats de la campanya.