Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

9087 alumnes de Rubí comencen el curs escolar Els alumnes des de P3 fins a Batxillerat i cicles formatius de grau mig ja han iniciat les seves classes. Enguany, les matriculacions s'han incrementat a tots els cicles educatius respecte a l’any passat. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

9087 alumnes de Rubí comencen el curs escolar

Els alumnes des de P3 fins a Batxillerat i cicles formatius de grau mig ja han iniciat les seves classes. Enguany, les matriculacions s'han incrementat a tots els cicles educatius respecte a l’any passat.
Un total de 9087 alumnes, des de P3 fins a Batxillerat i cicles formatius de grau mig, han començat un nou curs escolar. Segons dades recents de matriculació, l’alumnat s’ha incrementat respecte a l’anterior curs a tots els cicles educatius.

Pel que fa al cicle infantil i primària (des de P3 fins a 6è) s’han matriculat un tota de 5.578 nens i nens, (un increment de l’1,75%, és a dir, 72 alumnes més que l’any passat). A l’ESO s’han matriculat 2.487 alumnes (42 més que l’any passat). Pel que fa a Batxillerat, es manté el nombre al voltant de 700. Així mateix, el nombre de matriculats de cicles formatius de grau mitjà és de 364. Tanmateix, el pròxim dilluns, 19 de setembre, començaran les classes 130 alumnes més dels cicles formatius de grau superior.

Novetats del nou curs

El nou curs escolar presenta diverses novetats respecte el curs anterior.

-Escoles bressol municipals:
L’escola bressol municipal Lluna es posa en marxa amb una oferta de 115 places noves per alumnes de 0 a 3 anys. Aquesta escola disposa de 5 aules amb un canviador i un dormitori, cuina biberoneria, 2 sales d’usos múltiples, dos despatxos, dos lavabos, magatzem i dos patis. Só 600 m2 edificats i 400 m2 de patis. La gestió ha estat adjudicada a l’empresa Educaré XXI.

Pel que fa a l’altra escola bressol municipal, Sol Solet, hi ha 86 places totals (8 de les quals són noves per alumnes de 0 a 1 any) més 28 places de l’espai creixença. En aquest centre s’ha construït una classe pels nadons de 0 a 1 any amb dormitori, canviador i biberoneria.

L’Ajuntament de Rubí ha fet una inversió de 90.000€ a les dues escoles destinada a mobiliari i equipament en material didàctic, jocs infantils, material multimèdia com una càmera de vídeo i fotografia, DVD, equips de música, ordinadors, etc.

-Educació infantil:
Un total de 119 alumnes d’educació infantil - distribuïts en quatre grups de P3, dos de P4 i un de P5- començaran el nou curs al Bullidor mentre continuen les obres de construcció de la nova escola situada a Ca n’Alzamora. Els alumnes estudiaran el curs sencer en aquest edifici, donat que la previsió és que el nou centre estigui llest per començar el curs 2006-07. La nova escola de Ca n’Alzamora disposarà de 6 unitats d’educació infantil i 12 d’educació primària, amb una capacitat de 450 places escolars per a nens i nenes d’entre 3 i 12 anys.

-Nous cicles formatius:
Per aquest nou curs, també s’han programat dos nous cicles formatius, un de grau mig i un altra de grau superior. Pel que fa al primer, aquest s’impartirà a l’IES La Serreta i és d’Atenció Sociosanitària. Per altra banda, a l’IES l’Estatut s’impartirà el cicle formatiu de grau superior d’Administració de sistemes informàtics.

-Programa de reutilització de llibres de text:
Així mateix, 840 alumnes de 4 centres del municipi (CEPIs Pau Casals, Torre de la Llebre, 25 de Setembre i l’IES l’Estatut) es beneficiaran d’un programa engegat des de la Generalitat i fomentat per l’Ajuntament de Rubí per reutilitzar els llibres de text. El programa pretén educar en la cultura de la conservació a través de la reutilització del material escolar i garantir a les famílies un estalvi econòmic important dels llibres de text.