Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

8 de cada 10 obres previstes a Rubí per aquest any s’han acabat o s’estan executant L’alcaldessa de Rubí ha repassat l’estat de les inversions municipals. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

8 de cada 10 obres previstes a Rubí per aquest any s’han acabat o s’estan executant

L’alcaldessa de Rubí ha repassat l’estat de les inversions municipals.
Carme García ha fet un repàs de l’estat d’execució de les inversions municipals d’aquest any pel que fa les obres previstes. L’alcaldessa ha xifrat en 86 milions el total de diners públics destinats a inversió, bona part dels quals són per la construcció de nous equipaments i infraestructures per la ciutat. García s’ha referit concretament a 67 obres previstes per aquest 2009, de les quals el 79% ja s’han executat o s’estan executant.

De la setantena d’obres que el consistori preveia executar aquest any, 8 de cada 10 ja estan finalitzades o fent-se, és a dir, un total de 53; mentre que un 15% (10 obres) estan tancant els tràmits previs a l’execució, i un 6 %, un total de 4 obres, s’hauran de passar a un nou exercici.

Carme García ha explicat que “els estrictes calendaris de les obres finançades pel FEIL han provocat que prioritzéssim aquestes actuacions davant d’altres que s’iniciaran en les pròximes setmanes com és el cas dels equipaments de l’Ateneu, la Torre Bassas, l’Espona o la masia Can Serra, per exemple”.

L’alcaldessa ha avançat que, de les obres finançades pel FEIL, només 7 estan encara per acabar, de les quals 3 està prevista la seva recepció aquest mes, entre elles el carrer Abat Escarré, el Castell i el Camp de Futbol de Can Fatjó on s’estan ultimant detalls.

De les 5 restants, dues (el CEIP Maria Montessori i el Centre Cívic de Can Fatjó) finalitzaran el mes vinent i la Bòvila Saltó i l’edifici de l’OAC del carrer Narcís Menard, estaran llestos a principis de l’any vinent.

70 nous aparcaments a l’av. Astronomia

L’alcaldessa també ha informat que fa 10 dies, el passat 5 de novembre, es va posar en marxa l’enllumenat al carrer Leonardo Da Vinci i l’avinguda Astronomia, en el marc de les obres del FEIL. En aquesta avinguda s’han habilitat una setantena de noves places d’estacionament en semibateria al llarg de tot el carrer. Amb les obres, s’han unit els dos trams de mitjana enjardinada que hi havia al centre de la via i que separava els diferents carrils, en una única. D’aquesta manera, actualment l’avinguda Astronomia té un carril de pujada i un altre de baixada, amb zona d’aparcament a cada banda de carrer. També s’ha reordenat la mobilitat en aquest tram i s’ha prohibit la circulació de vehicles de més de 3,5 tones.

Una altra obra finalitzada és la del vial d’accés al nou CEIP que s’ha de construir al carrer Mallorca. El carrer es va obrir el passat dimecres. La Pista Francesc Calvo també està ja finalitzada i hi ha prevista la recepció de les obres aquesta setmana, mentre que a finals de la setmana passada es va començar a asfaltar el carrer Abat Escarré, que es preveu que s’obri al trànsit a finals de mes.

L’alcaldessa ha destacat que finalment l’ocupació generada per les obres finançades pel FEIL han superat les expectatives inicials. “Teníem previst que 778 persones poguessin treballar amb aquestes obres i finalment s’ha donat feina a 902, un 116% del previst. Del total de persones contractades, 259 estaven a l’atur i la resta mantenien el lloc de feina”. Com a dada addicional, García ha informat que l’IMPES ha contractat un total de 155 persones, 6 de cada 10 persones que estaven a l’atur i que han trobat feina amb el FEIL.

Finalment, García ha avançat dues actuacions que l’Ajuntament inclourà en les inversions municipals de l’any vinent: el carrer Bartrina i Plaça dels Sindicats; i la plaça Nova.