Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

8 càmeres vigilaran les infraccions de trànsit a l’illa de vianants Controlaran que cap vehicle no autoritzat accedeixi per la zona, especialment durant la franja horària en què les pilones estan abaixades. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

8 càmeres vigilaran les infraccions de trànsit a l’illa de vianants

Controlaran que cap vehicle no autoritzat accedeixi per la zona, especialment durant la franja horària en què les pilones estan abaixades.
A principis de l’any vinent començaran a funcionar 8 càmeres de videovigilància a l’illa de vianants. Amb aquesta mesura el consistori preveu acabar amb el pas de vehicles no autoritzats, especialment durant l’horari de càrrega i descàrrega de mercaderies quan les pilones estan baixades (de 7.30 a 10.30 h i de 14 a 16.30 h).

Les càmeres es col•locaran a les quatre cruïlles d’accés a l’illa de vianants (carrers Prim, Cervantes, Llobateras i Montserrat). Quatre d’elles es destinaran al control de matrícules i les altres quatre al control de trànsit al llarg del carrer.

La policia local visualitzarà les imatges des d’una sala de prefectura i actuarà ràpidament en cas d’incidències, com ara en cas de mal funcionament d’alguna pilona per accident de trànsit.

Quan un vehicle accedeixi a l’illa de vianants, les càmeres captaran la seva matrícula i es comprovarà que es tracta d’un vehicle autoritzat a partir d’una base de dades interna. En cas de no trobar-se a la llista, es farà una proposta de denúncia. Aquesta proposta arribarà al propietari del vehicle que disposarà d’uns dies per acreditar si disposa o no de l’autorització per circular per l’illa. En cas de poder justificar la seva presència a l’illa, malgrat que el vehicle no es trobi dins els autoritzats, caldrà que s’argumenti per escrit per evitar que la proposta de denúncia es converteixi en definitiva.
En cas contrari, la denúncia tirarà endavant i el propietari del vehicle haurà d’abonar la quantia de la multa corresponent.

En els casos de vehicles comercials, i per evitar sancions innecessàries, els comerços disposaran de formularis per informar de les matrícules dels vehicles no habituals que necessiten accedir a l’illa per descarregar material.

Des del mes de gener fins ara, la policia local de Rubí ha tramitat un total de 316 multes a vehicles no autoritzats que han accedit a l’illa de vianants.

Les imatges captades per les càmeres seran exclusivament de l’illa de vianants i s’eliminaran de forma automàtica en un termini màxim de 30 dies.