Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

6 de cada 10 rubinencs estan bastant o molt satisfets de viure a la ciutat La Diputació de Barcelona ha coordinat una enquesta de percepció que situa l’Hospital, la Biblioteca i la zona esportiva Duet com els projectes més valorats i l’aparcament i el trànsit com les principals preocupacions detectades als barris. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

6 de cada 10 rubinencs estan bastant o molt satisfets de viure a la ciutat

La Diputació de Barcelona ha coordinat una enquesta de percepció que situa l’Hospital, la Biblioteca i la zona esportiva Duet com els projectes més valorats i l’aparcament i el trànsit com les principals preocupacions detectades als barris.
L’empresa Opina ha fet una enquesta telefònica a 800 rubinencs i rubinenques majors de 18 anys, on el 57,2 % dels participants mostren un grau elevat de satisfacció per viure a la ciutat. Una altra dada destacable és l’aprovat alt (5,6) que els ciutadans atorguen a la gestió municipal pel que fa als diferents serveis que s’ofereixen. L’estudi ha estat encarregat per l’Ajuntament de Rubí i coordinat pel Servei d’Avaluació i Qualitat de la Diputació de Barcelona. Les enquestes es van fer els dies 3 i 4 de novembre de 2008 i el marge d’error és de +/-3,5 %. El treball va coincidir en el temps amb un context de creixent pessimisme davant la crisi econòmica per això, l’equip de govern ha valorat encara més l’alt percentatge de satisfacció i l’aprovat a la gestió municipal.

A nivell de ciutat, el 46 % dels enquestats pensen que la ciutat ha millorat en els últims dos anys i un 40,6 % està convençut que continuarà millorant en els propers dos anys. Els ciutadans que viuen al districte 1 (48,9 %) són els que més satisfacció manifesten al respecte. L’aparcament i la seguretat ciutadana amb un 10,8 % i un 9 % respectivament, són les dues màximes preocupacións als barris.

A nivell global, la immigració (2 de cada 10 ciutadans), l’oferta d’oci i cultura (16,5 %) i l’aparcament (14,8 %) seguits de la seguretat ciutadana, el trànsit i l’atur, són els temes que és perceben com a més greus per part dels enquestats. El percentatge de persones que opinen que la convivència i la integració de residents no comunitaris és igual o millor que a altres municipis és del 61,3%.

Els participants a l’enquesta aproven amb una mitjana de 5,6 La gestió municipal, sent la gent gran (6,4) i els veïns del districte 6 els que millor la valoren (6,1) i els enquestats d’entre 35 i 44 anys (5,2) i els veïns del districte 1 (5,1) els que fan una pitjor valoració.

Destaca especialment que 7 de cada 10 ciutadans valora com a bona o molt bona l’atenció i resposta que rep per part de l’Ajuntament de Rubí, així com el fet que la revista municipal La Ciutat és el mitja local més llegit pels rubinencs per informar-se (52,8 %). El servei que ofereix el Mercat Municipal és el millor valorat amb un 7,3, seguit del servei de recollida d’escombraries amb un 6,8 i el de neteja de carrers amb un 6,3.

També destaca l’alt coneixement i la valoració que els enquestats fan dels projectes de l’Hospital (el coneix el 91 % i el valoren amb un 8.7), la Bibiloteca (el coneix el 87,4 % i el valoren amb un 8,2) i la zona esportiva Duet del barri 25 de Setembre (la coneix el 77,2 % i la valoren amb un 7). La vianització del centre és el projecte que representa un nivell més alt de coneixement (95,6 %) i la nota mitjana que els enquestats atorguen a aquesta actuació és d’un 5,6.

Els serveis de futur més necessaris pels que aposten les persones consultades són l’oci (21,6 %, en joves el 42,3 %), els equipaments sanitaris (17,3 %) i els aparcaments municipals (12,8 %).

L’equip de govern està treballant tres projectes per donar cobertura a aquestes necessitats: el complex d’oci i comerç a la zona del Rubí+D, que a principis de l’any vinent podria començar a tramitar-se, l’Hospital que s’ha de començar a construir l’any 2010 i el Pla d’aparcaments presentat recentment per l’Ajuntament de Rubí i que es començarà a posar en marxa aquest any.