Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

47 persones inicien pràctiques en empreses de sectors estratègics en acabar la seva formació a l’IMPES A més, durant aquest primer semestre s’iniciaran altres cursos en sectors específics i els tastets d’oficis per a joves. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

47 persones inicien pràctiques en empreses de sectors estratègics en acabar la seva formació a l’IMPES

A més, durant aquest primer semestre s’iniciaran altres cursos en sectors específics i els tastets d’oficis per a joves.
Un total de 47 treballadors i treballadores, que es trobaven en situació d’atur i que ja han acabat la seva formació teòrica en diverses accions formatives organitzades per l’Institut de Promoció Econòmica (IMPES), han iniciat les pràctiques en diverses empreses de la ciutat, de dos dels sectors estratègics on l’IMPES ha basat els seus cursos: la indústria alimentària i els serveis a les persones. Aquests cursos s’inclouen dintre del Pla de mesures d’acompanyament de la crisi per al foment de l’ocupació i la dinamització de l’activitat econòmica, als quals s’han destinat 55.000 € per a l’ampliació de l’oferta formativa en sectors estratègics per a generar ocupació, segons establia aquest pla.

Les empreses de la nostra ciutat i de ciutats properes, on ara aquestes persones estan realitzant les seves pràctiques, són el Cel de Rubí, la Residència Virgen de la Puerta, Assistencial Rubí, Amanecer, Els Avets, Care, Mutuam Residencial Rubí, Sant Pere de les Fonts, Tricarns 2001, Cuinat Negroni, El Bofred, Campos Estela Restauració, Vallès de Serveis a Escoles, Vallès Pa i Victoria Salvat Martínez.

El perfil de les persones que han rebut aquesta formació són majoritàriament dones (25) d’edats compreses entre els 16 i els 57 anys, tot i que 12 dels participants són homes, i els cursos realitzats han estat d’auxiliars d’indústries alimentàries i d’infermeria en geriatria i atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials.

Nous cursos i tastets d’ofici

En pròximes dates, l’IMPES, en col·laboració amb el Consorci per l’Ocupació i la Promoció Econòmica del Vallès Occidental (COPEVO), organitza dos cursos nous relacionats amb sectors estratègics, com les energies renovables i la indústria alimentària. El primer d’aquest cursos, Introducció a l’energia solar, té una durada de 160 hores, i el segon, Auxiliar d’indústries alimentàries, de 200, 72 de les quals són de tipus pràctic.

Una de les novetats formatives d’aquest primer semestre és el programa “Tastets d’ofici tradicionals i de nous perfils professionals”, creats en el marc del Fons Social Europeu, que tenen com a finalitat el coneixement i l’apropament d’oficis a joves d’entre 16 i 19 anys, per facilitar el desenvolupament de competències professionals i poder adequar el seu perfil professional a les necessitats del mercat laboral. Aquestes accions formatives promouen un primer contacte de l’alumnat dins de l’àrea de cada tastet, de forma que els ajudi a identificar si aquesta àrea és del seu interès per iniciar posteriorment la formació en aquest camp. Durant aquest any, els tastets es faran en tres àmbits: Tallers d’electricitat, climatització i energies renovables, Autocad i el món dels oficis (Autocad, soldadura, climatització i energies renovables), i auxiliar d’infermeria en hospitalització.

Els tastets tenen una durada de 50 hores, repartits de dilluns a divendres durant 2 o 3 setmanes, depenen de la durada diària del tastet que va entre 4 i 5 hores, i en les sessions s’intenta oferir una aproximació pràctica del que seria la feina quotidiana de l’ofici escollit per cada participant.