Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

40.000 alumnes han participat a les activitats educatives que organitza l'Ajuntament El programa, adreçat a alumnes de P3 fins a 2n de Batxillerat, cicles formatius, professors, centres i pares i mares, s'ampliarà enguany amb un programa sobre igualtat de gènere. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

40.000 alumnes han participat a les activitats educatives que organitza l'Ajuntament

El programa, adreçat a alumnes de P3 fins a 2n de Batxillerat, cicles formatius, professors, centres i pares i mares, s'ampliarà enguany amb un programa sobre igualtat de gènere.
Un total de 39.691 alumnes de Rubí han participat durant el curs 2004-05 en l’oferta d’activitats educatives que l’Ajuntament de Rubí ofereix als centres educatius del municipi, principalment als públics. Aquesta xifra representa un augment de la participació del 21,6% respecte a l’any anterior (al curs 2003-04 van participar-hi 32.354 alumnes).

La regidora d’Educació de l’Ajuntament de Rubí, Anna Mª Martínez, ha explicat que l’objectiu principal de la Guia d’Activitats Educatives és “que l’Ajuntament col·labori en la millora de la tasca educativa d’aquests centres”.

El programa d’activitats ― que s’adreça als diferents cicles educatius (des de P3 fins a 2n de Batxillerat) i formatius, professors, centres i pares i mares ― s’han repartit bàsicament en els següents eixos temàtics: acció cultural (amb 18.592 participants), coneguem Rubí (6.703, principalment visites a la deixalleria, l’Escola de Música i la Biblioteca) i educació per la diversitat (amb un total de 3.622, on destaca els “contes d’arreu del món”, amb 1.248 participants, i l’exposició dels gitanos, amb 542), mediambiental (3.388), intergeneracional (amb 811 participants, amb quasi 600 a “Explica’m un conte”), per la salut (3.515 participants, dels quals 1.767 corresponen a l’activitat aquàtica) i educació viària (2.732).

Dins del bloc “Acció Cultural” (més ampli i, per tant, amb major participació), les activitats més destacades han estat pedagogia de l’espectacle, amb 8.820 alumnes de les escoles públiques i instituts, i la campanya de danses tradicionals, amb 2.709 nens i nenes de les escoles públiques de Rubí. Es tracta de dues activitats que enguany arriben a la 20ª edició.

Aquestes activitats educatives s’organitzen a través de la Guia d’Activitats i Serveis. Tots aquells centres docents interessats en participar en alguna de les activitats s’hi inscriuen a través de la web municipal www.ajrubi.es/guiaactivitats.

Segons ha explicat Anna Mª Martínez, l’Ajuntament ha destinat un pressupost de 106.772 € per realitzar les activitats per al curs 2004-05, “al que s’ha d’afegir 23.500€ més per al transport dels alumnes dels centres més llunyans”.

La regidora d’Educació ha destacat com a novetat per al pròxim curs 2005-06 la creació del bloc educació per a la igualtat de gènere, que comprèn activitats adreçades a oferir les mateixes oportunitats als nens que a les nenes i detectar situacions de discriminació per raó de gènere, i l’ampliació del bloc d’educació viària”, tot i que fins ara ja s’han realitzat en alguna ocasió activitats sobre aquest últim bloc. En aquest sentit, Anna Mª Martínez, ha recordat que el curs passat d’educació viària “anava dirigit només a 5è de Primària i van participar un total de 581 nens i nenes”.