Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

31 rubinencs troben feina gràcies al projecte municipal 6+6 La iniciativa, inclosa al Paquet de mesures extraordinàries de lluita contra la crisi, ha despertat l'interès de 21 empreses https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

31 rubinencs troben feina gràcies al projecte municipal 6+6

La iniciativa, inclosa al Paquet de mesures extraordinàries de lluita contra la crisi, ha despertat l'interès de 21 empreses
El projecte 6+6, impulsat per l'Ajuntament de Rubí dins el Paquet de mesures extraordinàries de lluita contra la crisi 2013, permetrà que 31 rubinencs a l'atur aconsegueixin un contracte laboral d'un mínim d'un any. Un total de 21 empreses s'han acollit a aquest innovador programa, pel qual el consistori subvenciona sis mesos de contractació i la companyia es compromet a costejar les despeses salarials dels altres sis.

El 6+6 representa una via de col·laboració público-privada amb un doble benefici. D'una banda, permet que persones en situació d'atur estructural es reinsereixin al món laboral, garantint-los, com a mínim, un any de feina i la corresponent prestació durant quatre mesos. De l'altra, incentiva la contractació per part d'aquelles empreses que, tot i necessitar mà d'obra, no s'atreveixen a fer el pas com a conseqüència de l'actual conjuntura econòmica.

Totes les empreses que es beneficiaran del projecte 6+6 estan ubicades a Rubí, a excepció d'una que està en vies de traslladar el seu centre de treball a la ciutat. Un 41% de les sol·licituds que ha rebut l'Ajuntament provenen de grans companyies del sector siderometal·lúrgic i de la maquinària, mentre que el 59% restant corresponen a pimes i microempreses. Algunes d'aquestes firmes han optat per contractar fins a tres i quatre persones en el marc d'aquest programa municipal.

La majoria dels 31 treballadors que han trobat feina gràcies al 6+6 són homes (68%), ja que aquest és el gènere predominant a les plantilles de les grans empreses industrials.

Pel que fa a la tipologia dels contractes, un 35,48% són indefinits, enfront d'un 65,52% de temporals. D'aquests últims, un 55% són contractes eventuals per circumstàncies de la producció, un 30% són d'obra i servei determinat, i la resta es divideixen entre contractes de relleu (2), de formació (1) i de pràctiques (2).

Respecte a la jornada laboral, un 61% dels contractes són a jornada completa i el 39% restant a jornada parcial de més del 50%.

Les bases del projecte 6+6 estableixen que els contractes han de ser d'un mínim de 12 mesos i que els treballadors han d'estar empadronats a Rubí des de fa més de sis. L'Ajuntament es compromet a abonar un màxim de 1.500 euros mensuals durant el primer mig any de contracte. Aquesta subvenció està condicionada per la situació del treballador, de manera que els ajuts són més quantiosos en els casos més difícils, és a dir, quan els contractats són aturats sense prestació, majors de 40 anys i amb càrregues familiars.

2,9 milions d’euros destinats al Paquet de Mesures Extraordinàries 2013

L'Ajuntament de Rubí ha impulsat el projecte 6+6, dotat amb 500.000 euros, dins el Paquet de mesures extraordinàries de lluita contra la crisi 2013, com a part de les accions per donar suport i millorar la competitivitat de les empreses locals. Durant aquest any, el consistori ja ha destinat prop de 3 milions d’euros a aquestes mesures anticrisi, dividits en quatre àmbits: Ocupació i Emprenedoria (1,1 milions d’euros), Teixit Econòmic (580.000 euros), Cohesió Social (650.000 euros) i Qualitat Espai Públic (550.000 euros).

Pel que fa al detall de cadascuna de les accions que conformen aquests quatre blocs, s’han presentat un total de 21 sol·licituds al suport al treball autònom i creació d’empresa, 337 alumnes s’han inscrit en els 19 cursos inclosos a les accions formatives i el programa d’internacionalització ha despertat l’interès de deu empreses en l’apartat d’iniciació, sis en el de consolidació i cinc en el de diversificació.

Quant al Pla de xoc de polígons industrials, s’han millorat les voreres i l’asfalt a Can Jardí, l’asfalt a Cova Solera i la senyalització a Can Sant Joan.

En l’apartat comercial, el Paquet de mesures extraordinàries de lluita contra la crisi 2013 també ha servit per reconèixer per primer cop la Millor iniciativa comercial de nova implantació. El guanyador rebrà un ajut econòmic de 10.000 euros que li serviran per tirar endavant el seu projecte.

En el marc de les mesures extraordinàries, l’Ajuntament de Rubí ha reforçat igualment totes les polítiques de caràcter social. L’increment de recursos disponibles a Serveis Socials s’ha traduït en accions de suport i ajudes a famílies amb dificultats relacionades amb l’habitatge. També s’ha destinat a garantir els ajuts als infants (460 ajuts), a la cobertura de l’habitatge (346 ajuts), a l’atenció de la salut (66 ajuts), a la subsistència alimentària (289 ajuts) i a la cura dels infants (110 ajuts). A més, s’ha reforçat el Servei de d’Intermediació d’Afectats per les Hipoteques (SIAH) amb la contractació d’un assessor hipotecari i un nou advocat.

Per últim, el projecte Barris al Dia ha executat 400.000 euros en millores per a la ciutat després d’obrir un procés consultiu entre la ciutadania.