Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

281 empreses han presentat oferta per a executar obres finançades pel FEIL L’alcaldessa, Carme García, s’ha reunit aquesta setmana amb la CRAV per donar a conèixer aquests projectes. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

281 empreses han presentat oferta per a executar obres finançades pel FEIL

L’alcaldessa, Carme García, s’ha reunit aquesta setmana amb la CRAV per donar a conèixer aquests projectes.
Un total de 281 empreses han presentat oferta per a executar una de la trentena d’obres finançades pel Fons estatal d’inversió local (FEIL). D’aquestes, 90 són empreses rubinenques, el 32 %:
- Procediment obert: 16* projectes, 230 ofertes, 66 empreses de Rubí (el 29 %)
- Procediment negociat: 12 projectes, 44 ofertes, 21 empreses de Rubí (el 48 %)
- Contracte menor: 3 projectes, 7 ofertes, 3 empreses de Rubí (el 43 %)
En total, són 31 projectes, amb 281 ofertes presentades, de les quals 90 són d'empreses de Rubí (el 32 %).
*A tenir en compte que el projecte de la bòbila Saltó tanca presentació d’ofertes al març.

Pel que fa als projectes que segueixen un procediment obert (pressupost de més de 200.000 euros), s’han presentat 230 ofertes per a realitzar un dels 15 projectes (tot i que en total són 16 projectes, s’exclou el del parc de la bòbila Saltó que tancarà termini de presentació d’ofertes la segona setmana de març)*. D’aquestes 230 ofertes rebudes, 66 són d’empreses de Rubí, és a dir, gairebé el 29 % del total.
*(Veure comentari al final del document)

El termini de presentació d’ofertes va finalitzar el dimecres, 18 de febrer (excepte el projecte de la millora de l’accessibilitat del Castell-Ecomuseu que es va tancar el 19 de febrer).

Està previst que l’adjudicació definitiva d’aquests projectes (exceptuant la Bòbila Saltó) es faci abans del 13 de març i les obres comencin en un termini de quinze dies des d’aquesta data.

El passat 20 de febrer es va tancar el termini de presentació d’ofertes per als 12 projectes que segueixen un procediment negociat (pressupost entre 50.000 i 200.000 euros), amb un total de 44 ofertes, de les quals gairebé la meitat són empreses de Rubí. Està previst que aquests s’adjudiquin abans del 9 de març i les obres s’iniciïn uns quinze dies després.

Pel que fa als projectes de contracte menor (pressupost inferior als 50.000 euros), el passat divendres, 20 de febrer, es van adjudicar les obres després de tancar-se el termini de presentació d’ofertes el passat dimecres, 18 de febrer, amb un total de 7 ofertes.

Finalment, les empreses adjudicatàries són les següents:
- Reforma i adequació de les instal•lacions del camp de futbol de Can Rosés: Estructuras Parada S.L., de l’Hospitalet de Llobregat, amb pressupost d’execució de 47.555 €
- Reforma i adequació de les instal•lacions del pavelló esportiu de Can Rosés: Construcciones Blanco Rubí S.L., de Rubí, amb pressupost d’execució de 45.390,78 €
- Reforma i adequació de les instal•lacions del camp de futbol del 25 de Setembre: Redondo y Recio S.L., de Rubí, amb pressupost d’execució de 19.720 €.

Està previst que les obres d’execució d’aquests tres projectes s’iniciïn cap el 10 de març.

1ª trobada amb les empreses adjudicatàries

L’oficina de control i seguiment del FEIL i responsables tècnics de l’Ajuntament de Rubí van mantenir el dimecres, 25 de febrer, una trobada informativa amb les tres empreses adjudicatàries dels contractes menors.

En la reunió se’ls va lliurar una guia informativa en la qual s’hi tracten diversos temes, com ara els relacionats amb les certificacions (periodicitat de presentació, documentació necessària, etc.), la informació ciutadana (sobre el material informatiu com ara plafons, cartells, cartes informatives, anuncis, etc. que estableix el pla Zapatero) i la contractació i ocupació.

En aquest últim apartat, se’ls va informar que a partir de la pròxima setmana les empreses que necessitin contractar personal per tal d’executar les obres, disposaran al web municipal i al web de l’IMPES un formulari o sol•licitud per tal de seleccionar personal al servei d’inserció de l’IMPES. Les empreses interessades podran descarregar i emplenar el full amb la informació sol•licitada i fer-lo arribar al servei d’inserció mitjançant correu electrònic, fax o via presencial. Des de l’IMPES es filtraran els candidats que s’ajustin al perfil sol•licitat i es faran arribar a l’empresa per tal de que l’empresa mateixa seleccioni el personal definitiu.
Actualment, el servei d’inserció de l’IMPES compta amb més de 1.500 persones inscrites i, fins el moment, més de 150 persones s’han interessat concretament pels projectes finançats pel FEIL.

Reunió informativa amb la CRAV

L’alcaldessa, Carme García, ha continuat aquesta setmana la seva ronda de contactes amb representants d’entitats veïnals per donar a conèixer els projectes del FEIL. Dilluns es reunia amb els representants de la Coordinadora Rubinenca d’Associacions de Veïns (CRAV) i els lliurava un dossier detallat de totes les obres finançades pel Fons Estatal d’Inversió Local per aquest any 2009.

Al llarg de la trobada, García, va manifestar als integrants de la CRAV la voluntat “de trepitjar més el territori i donar a conèixer directament als ciutadans les actuacions que es fem”. L’alcaldessa va traslladar-los la necessitat de que es reprengui el contacte directe entre polítics i associacions de veïns i que la informació i la col•laboració entre uns i altres sigui fluida.

**Nota: inicialment, el projecte del parc de la Bòvila Saltó tancava termini de presentació d’ofertes el 2 de març, però finalment aquest termini s’ha modificat per un error a la convocatòria de licitació. La nova data de tancament es posposa fins a la 2ª setmana de març.