Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

“Tutankamon. Imatges d’un tresor sota el desert egipci” s’exposa al Museu municipal la setmana vinent La mostra itinerant del Museu Egipci de Barcelona inclou 65 fotografies i una selecció de peces originals. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

“Tutankamon. Imatges d’un tresor sota el desert egipci” s’exposa al Museu municipal la setmana vinent

La mostra itinerant del Museu Egipci de Barcelona inclou 65 fotografies i una selecció de peces originals.
L’exposició “Tutankamon. Imatges d’un tresor sota el desert egipci”, una mostra itinerant del Museu Egipci de Barcelona que va ser creada amb motiu del 80è aniversari d’aquest descobriment, s’exposarà al Museu municipal Castell Ecomuseu Urbà de Rubí a partir del 15 d’abril i fins al 24 de juliol.

La mostra està integrada per 65 fotografies realitzades entre 1922 y 1929 pel fotògraf nord-americà Harry Burton que relaten els passos que es van realitzar en el moment del descobriment de la tomba. L'exposició, orientada especialment al públic familiar i escolar, condueix d'una forma amena i didàctica als visitants per la història del descobriment de la tomba del faraó Tutankhamon, presentant els seus principals protagonistes: Lord Carnarvon V, un noble anglès que va finançar l'excavació, i Howard Carter, l'arqueòleg que va buscar a Tutankhamon per tots els racons de la Vall dels Reis i veritable artífex del descobriment.

Així, l'exposició està dividida en tres gran blocs: Els protagonistes, on s’explica un biografia dels descobridors, es contextualitza el descobriment en la seva època històrica i se situa al mapa d’Egipte; Descobrir el descobriment on a través de les imatges es recorre tota la tomba des de la seva obertura fins als 4 espais que l’acompanyen (avantcambra, cambra sepulcral, sala del tresor, i cambra annexa). La tercera part està composada per una maqueta de la tomba del faraó i una selecció de peces originals de l’Antic Egipte, que inclou un sarcòfag.

A més, abans de la inauguració de la mostra, hi haurà una conferència a les 19 h, sobre la descoberta de la tomba de Tutankamon a càrrec de Luís Manuel Gonzálvez, conservador del Museu Egipci de Barcelona. Posteriorment, l’alcaldessa de Rubí, Carme Garcia, inaugurarà l’exposició.