Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

“Rubiclac” de l’AMPA del Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol guanya els Premis al Civisme Els guardons s’han lliurat aquest diumenge en el marc dels Vermuts Musicals d’El Pinar https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

“Rubiclac” de l’AMPA del Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol guanya els Premis al Civisme

Els guardons s’han lliurat aquest diumenge en el marc dels Vermuts Musicals d’El Pinar
El projecte Rubiclac de l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes (AMPA) del Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol ha estat el guanyador de la 8a edició dels Premis al Civisme, que ha convocat l’Ajuntament de Rubí amb l’objectiu de reconèixer les millors iniciatives que continguessin una acció cívica i participativa engegada o executada el 2013. El jurat ha reconegut aquesta iniciativa per tractar-se d’un projecte creatiu i amb continuïtat, que acompleix una funció educativa i social, ja que fomenta el reciclatge i la inserció laboral de les persones amb necessitats especials, així com el civisme, el voluntariat i el treball en xarxa.

El Rubiclac persegueix el reciclatge d’oli domèstic per a la fabricació de biocombustible, fomentant així hàbits ecoresponsables entre la població i especialment en el si de la comunitat educativa. Alhora, el projecte promou la integració social i laboral d’infants i joves amb discapacitat, ja que són els alumnes del CEE de Ca n’Oriol els encarregats de recollir l’oli. La idea va sorgir de l’AMPA d’aquest centre però, en els darrers dos anys, s’ha anat estenent a altres àmbits de la ciutat. Actualment, una desena d’escoles i instituts i una vintena d’establiments de restauració també practiquen la recollida d’oli usat.

Els responsables del projecte Rubiclac han rebut el seu premi, dotat amb 1.000 euros, de mans de l’alcaldessa, Carme García, en un acte que ha tingut lloc aquest diumenge al nou Espai 1413 del Centre Cívic d’El Pinar. El veredicte s’ha fet públic en el marc dels Vermuts Musicals que organitza mensualment el Pla de Desenvolupament Comunitari d’aquest barri i que, en aquesta ocasió, han comptat amb l’actuació de Landry el Rumbero. La formació ha presentat a Rubí el seu segon treball, Les cançons i els poemes de Nadal, que revisa en clau de rumba nadales de tota la vida i altres temes.

Durant l’acte, l’alcaldessa ha posat de relleu la gran qualitat dels nou projectes presentats a la 8a edició dels Premis al Civisme i ha aprofitat per fer un reconeixement als amfitrions, l’Associació de Veïns d’El Pinar, per haver decorat el barri amb materials reutilitzats i fomentar d'aquesta manera el reciclatge.

A banda del projecte del Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol, el jurat dels Premis al Civisme ha reconegut altres dues iniciatives, que han estat obsequiades amb un diploma. En segon lloc ha quedat el projecte Recuperació de la Font de Sant Muç de l’Associació Rubí d’Arrel, mentre que el tercer classificat ha estat Aula 25. Especial d’educació i cultura de l’Escola 25 de Setembre. Un total de nou projectes optaven a la present edició dels Premis al Civisme.

El jurat dels Premis al Civisme 2013, presidit pel primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Rubí, Manuel Velasco, ha estat format per Maria Palau, Síndica de Greuges; Eduard Pallarès, cap del Servei de Gestió de Residus de l’Ajuntament; Jesús Requena, cap de l’Àrea Bàsica Policial de Rubí; Antoni Rosa, cap de secció del Servei de Polítiques de Diversitat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona; Jordi Grané, expert en gestió de la convivència i resolució de conflictes de la Universitat Autònoma de Barcelona; i Michael Donaldson, coordinador de l’Àmbit de Presidència de l’Ajuntament.