Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

“Rubí té sang”, nova marató de donació de sang el 4 juliol a La Sala durant tot el dia La jornada s’estendrà a les xarxes socials a través de l’etiqueta #MSangRubi. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

“Rubí té sang”, nova marató de donació de sang el 4 juliol a La Sala durant tot el dia

La jornada s’estendrà a les xarxes socials a través de l’etiqueta #MSangRubi.
Sota el lema “Rubí té sang”, el Teatre Municipal La Sala tornarà a ser l’escenari d’una nova marató de donació de sang, organitzada pel Banc de Sang i Teixits, en col·laboració amb l’Ajuntament de Rubí, l’Associació de Donants de Sang del Vallès Occidental i Creu Roja Sant Cugat del Vallès-Rubí-Valldoreix.

La regidora de l'Àrea de Cohesió Social i Serveis a les persones, Ana Ma. Martínez, serà l’encarregada d’inaugurar la XI Marató a Rubí quan, aquest dijous 4 de juliol a les 11 h, acudeixi a La Sala, on farà una de les primeres donacions de la jornada, en la qual es podrà participar des de les 10 h fins a les 22 h de forma ininterrompuda.

L’objectiu d’aquest any és assolir un nou rècord de donants, que en l’anterior marató va arribar a 292 donants, i convertir aquest dia solidari amb tota la societat en una gran jornada festiva, ja que amb l’arribada de l’estiu és important mantenir les reserves del Banc de sang.

#MSangRubí a la xarxa

Aquest any, la donació de sang es vol estendre per les xarxes socials, a través de l’etiqueta #MSangRubí per tal d’implicar i mobilitzar a tota la societat del Vallès Occidental present a Twitter i Facebook i que es puguin apropar ala ciutat a fer la seva donació.

Com ja és habitual, es posaran el màxim de facilitats per a les persones donants, amb tota mena d’activitats, actuacions, sorteigs i regals, un espai infanti i un refrigeri especial, entre d'altres.

Cal recordar que per donar sang, els principals requisits són tenir més de 18 anys, pesar 50 kg o més, no haver patit hepatitis després dels 12 anys, i que no és necessari anar en dejú.

Des de 2002, el Banc de Sang organitza unes 60 maratons de donació de sang a l’any per tot Catalunya. Aquestes jornades volen fer viure l’hàbit de la donació de sang com una festa familiar i cívica, de compromís social. Gràcies a la mobilització, es poden duplicar o fins i tot triplicar les donacions recollides en una campanya habitual. Des de l’inici de les maratons, més de 110.000 persones han participat activament en aquest tipus de campanyes de donació.