Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

“La vie en rose. Homenatge a Pepa de Haro” obre la temporada de l’Espai expositiu Aula Cultural L’alcaldessa de Rubí inaugura una mostra amb una cinquantena d’obres quan es compleix un any de la seva mort. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

“La vie en rose. Homenatge a Pepa de Haro” obre la temporada de l’Espai expositiu Aula Cultural

L’alcaldessa de Rubí inaugura una mostra amb una cinquantena d’obres quan es compleix un any de la seva mort.
L’exposició “La vie en rose. Homenatge a Pepa de Haro” ha estat la mostra escollida per inaugurar la nova temporada d’exposicions de l’Espai expositiu Aula Cultural. Coincidint amb el dia en què s’acompleix el primer aniversari de la mort de l’artista rubinenca, l’alcaldessa de Rubí, Carme Garcia, acompanyada de la seva família i d’un ampli grup d’artistes rubinencs i amics que han volgut estar presents en aquest homenatge de la ciutat, han inaugurat aquesta mostra que porta per nom la cançó preferida de Pepa de Haro.
Durant la inauguració, tant l’alcaldessa com el seu marit, Jordi Margarit, han recordat la figura de l’artista en un emotiu homenatge. Per la seva banda, el dibuixant Quim Conca, amic personal de Pepa de Haro, ha explicat les obres exposades i la seva qualitat.

A “La vie en rose. Homenatge a Pepa de Haro” es poden veure una cinquantena d’obres, cedides la majoria per la seva família, entre les quals hi ha de la seva primera etapa, olis dels darrers deu anys, escultures en guix i fusta i gravats de la seva etapa final. Es un recull d’una mostra representativa d’escultura i d’obra pictòrica informal i figurativa que es podrà visitar fins al 5 de maig. Pepa de Haro té obres de pintura i escultura exposades arreu del territori català, de les quals Dempeus, a la plaça Onze de setembre, inaugurada la Diada de l’any 2010, és l’última obra que va fer per Rubí.

En aquesta mostra, en què la ciutat ret el seu particular homenatge a l’artista, es poden veure, segons Joan Manel Tresserras, que ha prologat el catàleg de la mostra, aquestes obres no són “només objectes que contenen traces de la Pepa perquè l’havien envoltat. Són la seva creació. Són el destil·lat de les seves intuïcions i exploracions més elaborades sobre el sentit de la vida i, alhora, la prova material que va poder i ha pogut enganyar el temps”.

Pepa de Haro Cabanas (Cartagena 1958 – Rubí 2012) va morir just ara fa un any a Rubí, ciutat on residia des de l’any 1978. Diplomada en pintura i gravat a l’Escola Massana de Barcelona i titulada oficial per l’Escola d’Arts i Oficis Llotja de Barcelona, va ser especialista en plàstica a l’Escola Torre de la Llebre de Rubí durant deu anys (1985-1995).
L’any 1984 va fer la seva primera Exposició col·lectiva al Teatre Lliure de Barcelona i al 1985 guanyava el primer premi del Concurs de Cartells de Festa Major de Rubí. Va continuar exposant i treballant de forma constant fins al 2010 quan va fer les darreres exposicions a la Sala d’exposicions Claraboia, al Museu Municipal Castell de Rubí i va guanyar el concurs públic per instal·lar l’escultura a la plaça Onze de Setembre.
A més, va ser regidora de l’Ajuntament entre els anys 1991 i 2003, formant part del grup municipal de Convergència i Unió (CiU), on va portar les regidories d’Educació i Dona.