Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

“L’Ajuntament continuarà amb les seves reivindicacions per un educació pública de qualitat” El curs 2012-2013 treballarà els fets de la rierada del 25 de setembre de 1962 a partir dels recursos pedagògics elaborats pels propis docents https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

“L’Ajuntament continuarà amb les seves reivindicacions per un educació pública de qualitat”

El curs 2012-2013 treballarà els fets de la rierada del 25 de setembre de 1962 a partir dels recursos pedagògics elaborats pels propis docents
L’alcaldessa de Rubí, Carme García Lores, ha assegurat, durant l’acte d’inauguració del nou curs escolar 2012-2013, que “reclamarem, a la Generalitat, com cada any, des de la lleialtat institucional i conscients de la situació econòmica actual, la millora i posada en marxa dels nous edificis per garantir un espai digne i de qualitat pels nostres alumnes”, en referència a la construcció de l’escola del Bosc, el nou Institut Torrent del Alous, i la rehabilitació del Institut Pau Casals.

En referència a aquest curs 2012-2013, l’alcaldessa ha afirmat que s’ha iniciat amb moltes novetats, les quals en molts casos suposaran un esforç col•lectiu d’adaptació a la nova realitat que s’està vivint a tot l’estat. Però que l’actual situació econòmica i “la baixada de recursos no pot significar la baixada de la qualitat en l’educació dels nostres nens i nenes. La despesa en educació d’avui és la inversió en una societat cohesionada del demà”.

El nou curs escolar ha començat amb un canvi d’horaris als quatre instituts de Rubí, que passen a fer horari intensiu, excepte el Duc de Montblanc. L’Escola Bressol Municipal La Bruna ha posat en marxa una aula per als alumnes d’un a dos anys i continuarà oferint l’espai Creixença, per a infants no escolaritzats menors de 3 anys, però canviant la ubicació a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler. També, l’Escola Municipal de Música Pere Burés, oferirà els tallers de sensibilització musical “Ralet, ralet” per als més petits.

L’acte inaugural del curs escolar va tenir lloc aquest dimarts, al Teatre Municipal La Sala, i va comptar amb l’assistència de regidora d’educació de Castellbisbal, Dolors Conde, el director de Serveis Territorials d’Ensenyament al Vallès Occidental, Lluís Baulenas Escobar, i el geògraf i home del temps de TV3 i Catalunya Ràdio Francesc Mauri, qui va oferir la conferència “50 anys dels aiguats del Vallès”. Aquesta conferència forma part dels actes commemoratius dels 50 anys de la rierada. Els fets de la nit tràgica del 25 de setembre de 1962, i la reconstrucció de la ciutat posteriorment, seran treballats enguany a tots els centres educatius, a partir dels recursos pedagògics que han elaborat el grup de docents de Rubí, Grup de Treball Rierada 50 Anys, de forma interdisciplinar, i als quals l’alcaldessa, Carme García, i la regidora d’Educació, Ares Tubau, van agrair molts especialment el seu esforç.