Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

“Gravetat quàntica. El somni d'Einstein” d’Andreu Llabrés guanya l’11è Premi de recerca Miquel Segura Aquest any s’han presentat un total de 24 treballs al certamen. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

“Gravetat quàntica. El somni d'Einstein” d’Andreu Llabrés guanya l’11è Premi de recerca Miquel Segura

Aquest any s’han presentat un total de 24 treballs al certamen.
El treball “Gravetat quàntica. El somni d'Einstein” d’Andreu Llabrés de l’IES Duc de Montblanc ha estat el guanyador de l’11ena edició del Premi de Recerca Miquel Segura que va rebre el guardó en l’acte de lliurament d’aquest premi, que condecora els millors treballs d’investigació realitzats pels alumnes de Batxillerat dels centres d’educació secundària de Rubí. L’alcaldessa de Rubí, Carme García, va lliurar al guanyador els 350 euros amb què està dotat el premi que, a més, serà editat en la col•lecció “Joves Investigadors” que edita l’Ajuntament per la pròxima edició del premi.

El jurat, que ha valorat la capacitat de síntesi, la metodologia emprada i les conclusions obtingudes, ha declarat finalistes tres treballs més, dels 24 que s’han presentat en aquesta edició:
  • 3r finalista: “Marginalitat i risc d'exclusió social” de Carla Martos i Marc Roca de l’IES La Serreta.
  • 2n finalista: “ Fenòmen Futbol” de Vanesa Arjona i Rocío Gea de l’IES La Serreta.
  • 1r finalista: “Mite i Cinema” de Sara Hernández de l’IES L’Estatut.

Altres treballs presentats tractaven temes tan diversos com la fotografia publicitària, l'autisme en infants, les formes d'afrontar el canvi, els drets dels infants, la creativitat, la nanotecnologia o les diferents aplicacions de la il•luminació amb leds, entre d’altres temàtiques.

En el transcurs de l’acte, també s’ha presentat la publicació “La contaminació lumínica. Un problema per resoldre' de Sara Pinto de l’IES L’Estatut, el treball guanyador de l’última edició del premi, s’ha ofert la conferència “Il•lumines o enlluernes?” a càrrec d’Albert de Ramos Pons, enginyer tècnic industrial i cap de l’oficina tècnica de SECE, i s’han fet públiques les bases de la 12ena edició del premi, pel qual es podran presentar treballs fins al pròxim 5 de març de 2011.