Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

“Delicadas” de la companyia T de Teatre s’estrena a Rubí abans d’iniciar la seva gira a Madrid El públic rubinenc podrà veure l’obra el pròxim diumenge 10 d’abril a les 18.30 h a La Sala. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

“Delicadas” de la companyia T de Teatre s’estrena a Rubí abans d’iniciar la seva gira a Madrid

El públic rubinenc podrà veure l’obra el pròxim diumenge 10 d’abril a les 18.30 h a La Sala.
“Delicadas” de la companyia T de Teatre,escrita i dirigida per l’Alfredo Sanzol, es preestrena aquest diumenge a la nostra ciutat abans de marxar cap a Madrid on faran temporada al Teatro Español, a partir del 15 d’abril. Així ho ha anunciat la regidora de Serveis Socioculturals, Neus Muñoz, acompanyada per les actrius Àgata Roca i Carme Pla de la companyia catalana. El públic de la nostra ciutat podrà veure la versió castellana que la companyia estrenarà al Teatro Español de Madrid, el pròxim diumenge 10 d’abril a les 18.30 h al teatre municipal La Sala.

Com ha dit la regidora, “aquesta preestrena s’emmarca dintre del programa de residències que l’Ajuntament de Rubí organitza des de l’any 2005 per a grups de teatre i dansa als quals deixa La Sala per realitzar els seus assaigs i que ens permet portar obres i actors de primer ordre a la ciutat”. Posteriorment als assaigs, les companyies ofereixen una sessió de l’obra a la ciutat per tal que el públic rubinenc pugui gaudir d’aquetes estrenes de primer ordre, sense haver de desplaçar-se a altres ciutats, i poder així donar prestigi al teatre de la ciutat com a referent dins el món de l’espectacle professional de Catalunya.

Per la seva banda, les actrius Àgata Roca i Carme Pla han expressat la seva “il·lusió per tornar a Rubí”, una ciutat en la qual habitualment han tingut una bona rebuda i han assenyalat que el projecte de residències “dona l’oportunitat de fer rendibles espais de la ciutat” com el teatre. A més, Àgata Roca i Carme Pla han afirmat que tornen amb ganes a Madrid on no actuen des de l’any 2001.

Aquesta temporada, gràcies aquest programa el públic de Rubí ha pogut veure “Petits crims conjugals” i “Copenhaguen”, mentre que des del seu inici han pogut gaudir de 19 espectacles de teatre i dansa amb companyies tan prestigioses com La Fura dels Baus, T de Teatre, Dagoll Dagom, Senza Tempo, Bitó Produccions, Teatre Nacional de Catalunya o Mudances, i la presència d’artistes com Paco León, Ramon Madaula, Laura Conejero, Rosa Renom, Pere Arquillué, Clara Segura o Àngels Margarit, entre d’altres.

'Delicades' es va poder veure en la seva versió catalana en el Festival Grec de Barcelona de 2010, on va ser acollida amb entusiasme pel públic i la crítica i on va ser l’espectacle més vist amb més de 13.000 espectadors i una ocupació del 62%. L’obra està escrita i dirigida per l’autor i director Alfredo Sanzol, i interpretada per les actrius Mamen Duch, Marta Pérez, Carme Pla i Àgata Roca i els actors Albert Ribalta i Jordi Rico.

'Delicades' parla d’un temps passat, abans de l’esclat de la guerra civil espanyola, segons el seu director Alfredo Sanzol, que ha volgut inventar aquesta història per evocar el temps de la joventut de les persones que ja eren adultes quan va esclatar la guerra, com la seva àvia i les seves amigues. Així, Delicades està construïda amb fragments, trossos i elements que en aparença no tenen relació, però que configuren un univers: una costurera que enganxa un crucifix a la paret amb ciment perquè no l’hi prenguin els milicians, un pare que es vol fer amic de la seva filla a Facebook, una pintora que intenta amb tota la seva ànima vendre un quadre, un percussionista d’una banda militar que ofereix un concert de platerets o una àvia que narra al seu nét el conte de Santa Casilda, entre d’altres retalls.

Les crítiques han dit de l’obra que és deliciosa, divertida i tendra, amb escenes de plorar de riure i escenes de plorar d'emoció, que es tracta d’un teatre popular i complex, amb màgia i a favor de la bellesa, que les seves actrius i actors posen la seva compenetració actoral al servei del gran text del dramaturg navarrès o que es tracta d’una producció plena de màgia.

20 anys al món del teatre

El pròxim mes de maig farà 20 anys des que cinc joves actrius creen la seva pròpia companyia al 1991, T de Teatre, i presenten el seu primer muntatge, 'Petits contes misògins', pel qual van rebre el Premi de la Crítica de Barcelona a la Revelació Teatral de la temporada.

Des de llavors, T de Teatre ha mantingut un segell propi i s'ha consolidat com una companyia de prestigi i molt popular, amb espectacles com 'Homes!' (1994), 'Criatures' (1998), la sèrie televisiva 'Jet Lag' (2000), que es va emetre durant sis temporades a TV3, l’obra 'Això no és vida!' (2003), o el muntatge “15' (2006), per commemorar el quinzè aniversari de la trajectòria de la companyia. Aquest mateix any, T de Teatre va rebre la Butaca Honorífica a la Trajectòria Professional (Premis Butaca).

T de Teatre ha creat vuit espectacles en aquests 20 anys de trajectòria i ha representat més de 2.300 funcions a les que han assistit més de 835.000 espectadors i espectadores.