Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

“Casal Rubí” del CRAC és el projecte guanyador dels Premis al Civisme 2012 El lliurament s’ha fet aquest cap de setmana durant la jornada de la Xarxa Cívica i Solidària a La Plana del Castell. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

“Casal Rubí” del CRAC és el projecte guanyador dels Premis al Civisme 2012

El lliurament s’ha fet aquest cap de setmana durant la jornada de la Xarxa Cívica i Solidària a La Plana del Castell.
El projecte Casal Rubí, presentat per l’entitat cultural Centre Rubinenc d’Alternatives Culturals (CRAC) ha estat el guanyador de la 7a Edició dels Premis al Civisme 2012 que l’alcaldessa de Rubí, Carme Garcia, ha lliurat aquest cap de setmana en el transcurs de la quarta jornada de la Xarxa Cívica i Solidària a La Plana del Castell.

Durant l’acte de lliurament, l’alcaldessa, ha dit que l’organització de l’acte d’aquest any en el marc de la jornada cívica, “posa de manifest que tant els premis com aquest projecte, pretenen posar en valor el treball voluntari de les entitats como a impulsores de las actituds cíviques i com a representants dels valors del civisme i la convivència, alhora que són un exemple de participació i promoció de la ciutadania”. Segons Carme Garcia, tot i la importància d’aquests premis, “no deixen de ser la part més simbòlica del que com a ciutat volem treballar, ja que més enllà dels guanyadors/es del premi, qui de veritat es porta el premi és Rubí i el seus ciutadans, que podran gaudir de la proposta i la bona feina que l’entitat realitzeu durant tot l’any”.
Garcia ha encoratjat “a totes les entitats i a la ciutadania en general a seguir impulsant entre tots i totes la cultura del civisme com a comportament d’acció pública comuna que permeti la convivència entre persones i el respecte de drets i deures a la nostra ciutat, ja que aquest civisme és el millor valor per garantir avui i en el futur una ciutat compromesa, respectuosa i solidària amb l’entorn i amb tots els ciutadans i les ciutadanes”.

La presidenta del Centre Rubinenc d’Alternatives Culturals, Marina Dolset, ha rebut el primer premi, dotat amb 1.000 euros, un import que els ajudarà a continuar fent créixer aquest casal. L’entitat guanyadora, que ja es va presentar l’any passat a la convocatòria d’aquests guardons, ha estat premiada per ser un projecte de ciutat , creatiu, jove i alternatiu; promoure una xarxa associativa com a motor pel canvi social; per la seva funció social, educactiva, cultural i artística; per afavorir un espai públic per a la participació, formació i cohesió social; i per fomentar la transformació social.

La resta d’entitats presentades, la Colla gegantera de l’Escola Teresa Altet, l‘Ampa de l’Escola d’Educació Especial de Ca n’Oriol, i l’Escola 25 de Setembre, ha rebut un diploma de reconeixement per la seva proposta. De fet, el jurat ha valorat principalment, el foment del civisme i la convivència a la ciutat, la vinculació de l’acció amb el àmbit d’actuació de l’entitat, la concreció de l’acció i el caràcter creatiu i innovador de la mateixa.

El jurat ha estat integrat per la regidora de l’Àrea de Cohesió Social i Serveis a les Persones de l’Ajuntament de Rubí, Ana Ma. Martínez, com a presidenta en delegació de l’alcaldessa, la Síndica de Greuges de Rubí, Maria Palau, la responsable de l’Àmbit de Governança, Trinidad Fuentes, el cap del Servei de Ciutadania i Civisme, Jordi Ibañez, el del Servei de Gestió de residus, Eduard Pallarés, i el cap de secció del SDPC de la Diputació de Barcelona, Antoni Rosa.

Un casal de ciutat

El “Casal de Rubí” del CRAC neix amb l’objectiu d’oferir a la ciutadania de Rubí un espai obert per tal que el teixit associatiu i la població en general poguessin organitzar les seves activitats en un entorn adient, que es convertís en un punt de trobada de referència que alhora fomentés el treball en xarxa de totes les entitats, oferint iniciatives de caire cultural, artístic, educatiu i solidari per a tota la població. Amb aquestes propostes, el Casal vol fomentar el civisme i la convivència a la ciutat, promoure una xarxa assoxciativa a Rubí i afavorir un espai de creació, participació ciutadana, formació, solidaritat i cohesió social, entre d’altres aspecte.

Des de la seva creació, el mes de novembre de 2011, el Casal ha arribat a tenir 200 socis i més de 30 voluntaris que ajuden a la viabilitat econòmica del projecte, i s’han desenvolupat més d’un centenar d’activitats, a més del cursos i tallers en el quals han participat més de 200 persones.