Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

“100 anys de Massagran”, a la Biblioteca Mestre Martí Tauler La mostra es pot visitar fins al 5 de desembre. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

“100 anys de Massagran”, a la Biblioteca Mestre Martí Tauler

La mostra es pot visitar fins al 5 de desembre.
Fins al 5 de desembre, la Biblioteca Mestre Martí Tauler tindrà exposada la mostra “100 anys d’en Massagran”, una exposició de petit format per a tots els públics que mostra les peripècies d’aquest personatge de la literatura infantil i juvenil catalana creat a partir de la novel·la de Josep Maria Folch i Torres, les “Aventures extraordinàries d’en Massagran”, publicada a partir de 1910, i il·lustrades per Joan Junceda.

Les aventures, editades per entregues com a suplement del setmanari En Patufet, van suposar una renovació absoluta de la literatura infantil i juvenil catalana, ja que el seu autor va optar per escriure una novel·la d’aventures, seguint els models europeus, però amb una visió humorística. De fet, subtitula la seva obra com “Història detallada de les trifulgues, peripècies i desoris d’un noi de casa bona” i inaugura un nou gènere: les aventures festives, on la comicitat de personatges i situacions van ser l’element clau de l’èxit de la novel·la. Posteriorment, l’escriptor i fill de Josep M. Folch i Torres, Ramon Folch i Camarasa, va fer l'adaptació a còmic de les dues novel·les i després començà a escriure noves històries de Massagran, editant de 1981 fins al 2002 quinze àlbums.

L’exposició és una iniciativa de la Fundació Folch i Torres que compta amb el patrocini de la Institució de les Lletres Catalanes i l’Obra Social de Caixa Sabadell, amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, com a nova proposta de promoció de la lectura que està recorrent diverses biblioteques públiques de Catalunya.